Neuveríte, aká ľahká je príprava tejto tvarohovej zapekanky

Zdieľať
tvarohová zapekanka
Neuveríte, aká ľahká je príprava tejto tvarohovej zapekanky Foto: depositphotos.com

Tvarohová zapekanka je nielen chutný, ale aj zdravý dezert, ktorý si zamilujú dospelí aj deti. Príprava je veľmi jednoduchá a možností na jej variáciu je neúrekom. Pridajte do receptu svoju fantáziu a potešte svojich blízkych touto lahôdkou.

Tvarohová zapekanka – Ideálny dezert pre každého!

Tvarohová zapekanka je kráľovské jedlo, ktoré si zamilujú všetky vekové kategórie. Je jednoduchá na prípravu, chutná a plná živín. Existuje nespočetné množstvo spôsobov, ako tento dezert pripraviť. Vyskúšajte náš základný recept a pridajte doň svoj tvorivý element!

zapekanka
Neuveríte, aká ľahká je príprava tejto tvarohovej zapekanky Foto: depositphotos.com

Ako pripraviť jednoduchú tvarohovú zapekanku

Ingrediencie:

  • 500 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 100 g krupice
  • 50 g mlieka
  • 50 g masla (zmiešaného)
  • 2 vajcia
  • balíček vanilky

Postup:

  1. Tvaroh, cukor, vajcia, zmäknuté maslo, mlieko a vanilku vložte do misy a dobre premiešajte mixérom.
  2. Pomaly pridávajte krupicu a miešajte, aby nezostali žiadne hrudky. Toto je kľúčové pre jemnosť zapekanky.
  3. Tvarohovú zmes vylejte do formy, ktorú ste predtým vymazali maslom.
  4. Nechajte zmes odpočívať 40 minút, aby krupica nabublala.
  5. Pečte v rúre pri teplote 180–200 stupňov približne 30–40 minút, až kým povrch nezíska zlatistú farbu.
  6. Hotovú zapekanku skontrolujte špáradlom. Ak je čisté, zapekanka je hotová.

Nezabudnite, že do zapekanky môžete pridať rôzne prísady ako sušené ovocie, orechy, kakao, semienka alebo sezam. Nebojte sa experimentovať!

Zdroj: takprosto.cc

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané