Nebudete veriť, čo s ľudským telom dokáže urobiť niečo tak bežné, ako je kôra z akéhokoľvek citróna

Zdieľať
kôra z citróna
kôra z citróna www.gettyimages.com

Čo je v dnešnej dobe v našich životoch tým najdôležitejším? Je to rozhodne zdravie, o ktoré sa treba starať. A to tak, že budete myslieť na prevenciu, rovnako ako na to, že prípadné zdravotné problémy ihneď eliminujete. To ale neznamená, že by ste museli zamieriť do lekárne a nakúpiť plný košík chémie. V prvom rade je na mieste povedať, že tú správnu pomoc je vhodné hľadať v prírode. Ďalej treba povedať, že onú správnu pomoc nie je nutné hľadať v ničom zložitom. Postačí obyčajný citrón a jeho kôra. Budete prekvapení, čo s vašim telom dokáže urobiť. Samozrejme v pozitívnom slova zmysle. Zaujímavosťou je aj to, že šupku môžete využiť celkom netradične. Je jasné, že klasikou môže byť ošúpanie citróna a následné nakrájanie šupky. Rovnako tak je možné šupku tiež nastrúhať na bežnom strúhadle. Pokiaľ to ide ťažko, dajte citróny na niekoľko desiatok minút do mrazničky. Šupka bude tvrdá a lúpanie bude úplnou hračkou.

A ako konkrétne danú šupku konzumovať? Pokiaľ začneme tým, že v samostatnej forme, tak je vhodné ju zmiešať s medom a dodať jej väčšiu sladkosť a eliminovať horkosť. Ďalej nie je problémom pridať ju do čaju a rôznych iných odvarov. Hodí sa ale aj do klasických studených limonád z citrusových plodov. Svoje uplatnenie nájde aj v nápojoch typu smoothie. Zabúdať sa nesmie ani na fakt, že citrónová kôra už je úplne bežnou súčasťou teplej kuchyne. Pridáva sa napríklad do pečiva a rôznych dezertov. Rovnako sa s ňou môžu dochucovať polievky, či pokrmy hlavne z ázijskej kuchyne. Nič s ňou nepokazíte ale ani keď pečiete napríklad mäso. To všetko ukazuje na veľkú všestrannosť a teda fakt, že ju môžete konzumovať skutočne takmer každý deň.

Prospešné látky sú vo všetkých variantoch citróna a vo všetkých jednotlivých druhoch. Napriek tomu je treba vyberať správne. Tie, po ktorých by ste mali siahnuť, nesú buď označenie bio, alebo nesú označenie ako produkt, ktorý nebol chemicky ošetrený. Toto je veľmi dôležité. Práve chemické postreky veľmi často končia v šupke, ktorá potom obsahuje mnoho nežiaducich látok. Pri bežnej konzumácii to nemusí byť problém, pretože šupku dáte preč a konzumujete iba dužinu. Tu, kde sa využíva iba šupka, je to problém veľký. Síce máte možnosť dôkladného umytia, ale je dokázané, že mnoho chémie je priamo v nej. A tu nijako nevymyjete.

Určite je dobré vedieť aj to, ako konkrétne vám citrónová kôra môže pomôcť. Jedine tak zistíte, že je skutočným zázrakom. Najprv sa pozrime na choroby, kde môže výrazne zlepšovať ich priebeh, rovnako ako nemožno zabúdať aj na fakt, že dokáže prispievať k prípadnej prevencii. Ide hlavne o zníženie rizík výskytu rakoviny v niekoľkých možných podobách. Tiež môže pomôcť, keď človek už rakovinou trpí.

Ďalej nemožno zabúdať aj na to, že kôra z citróna má na človeka priaznivý vplyv pokiaľ trpí cukrovkou. To preto, že vie efektívne znižovať vysokú hladinu cukru v krvi. Vie ale znižovať aj ďalšie nežiaduce látky v tele a ovplyvniť ich hladinu. Ide o takzvaný cholesterol. V tomto prípade môžeme povedať to, že je dobrým pomocníkom proti civilizačným chorobám, pretože oba problémy do tejto kategórie nesporne patria.

Ďalej kôra z citróna pomôže v ďalších oblastiach, ktoré sú spojené s bežnými chorobami. V prvom rade dokáže pôsobiť preventívne, a to tým spôsobom, že posilňuje imunitu ľudského tela. Ďalej nemožno zabúdať aj na to, že vedia veľmi dobre potláčať rôzne druhy infekcií, ktoré sa môžu objaviť. To znamená, že si vie poradiť aj s prípadným prechladnutím a všetkým, čo k nemu patrí.

Zabudnúť by sa nemalo tiež na mnoho takzvaných antioxidačných vlastností. Vďaka nim sa z tela môžu eliminovať parazity, rovnako ako ťažké kovy, ale aj voľné radikály. Telo tak bude zdravšie a po všetkých stránkach tiež lepšie fungujúce.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané