Nasypte si jedlú sódu na nohy a uvidíte čo sa stane

Zdieľať
Nasypte si jedlú sódu na nohy
Nasypte si jedlú sódu na nohy a uvidíte čo sa stane Foto: depositphotos.com

V tomto článku sa dozviete, ako užitočná môže byť jedlá sóda na vaše nohy. Možno sa vám to bude zdať zvláštne, ale účinky vás milo prekvapia. Tento postup je pre nohy veľmi prospešný. Jedlá sóda má mnoho využití v domácnosti, ale aj pre naše telo. Pre nohy je však hotový zázrak. Zmäkčuje stvrdnutú kožu. Ako si pripravíte kúpeľ na nohy?

Ingrendencie

  • 1 až 2 lyžice jedlej sódy
  • horúca voda
  • citrón

Nalejte teplú vodu do lavóra, pridajte jedlú sódu a premiešajte. Citrón prerežte na polovicu a pridajte citrónovú šťavu. Nohy si namočte, a na masáž nôh použite polku citróna. Nechajte pôsobiť 15 minút, kúpeľ opakujte každý deň. Po prvej aplikácii pocítite blahodárne účinky. Pokožka nôh bude jemná a hebká. Kúpeľ je ja uvoľňujúci, pôsobí proti opuchom, zlepšuje krvný obeh v nohách.

Jedlou sódou sa zbavíte aj keď máte pleseň na nohách, pomáha pri pigmentových škvrnách, pôsobí ako prírodný peeling, bojuje proti akné, a je vhodná aj na vlasy, po nej ich budete mať čisté a lesklé.

Ak sa chcete zbaviť pigmentových škvŕn, zoberte trochu jedlej sódy, zmiešajte ju so správnym množstvom vody a zmesou pokožku potierajte.

jeldá sóda a citrón
Nasypte si jedlú sódu na nohy a uvidíte čo sa stane Foto: www.gettyimages.com

Na peeling zmiešajte jedlú sódu s vodou v pomere 3:1 a zmes naneste na pokožku, ktorú chcete očistiť.

Zmes vody a jedlej sódy vám pomôže aj pri potení.

Ak sa chcete zbaviť akné, ktoré vás trápia na tvári, zmiešajte jedlú sódu s citrónovou šťavou, na pastu stačí pár kvapiek, a zmes aplikujte na akné.

Jedlá sóda s kombináciou octu dokáže vaše vlasy  prirodzene vyčistiť . Pomáha vyčistiť z nich rôzne nečistoty. Dodá im to lesk a hebkosť. Po tomto lieku na vlasy dokonca nebudete mať problém s rozčesaním.

Do lavóra nalejte malé množstvo horúcej vody, aby ste do nej mohli ponoriť nohy, voda by mala byť príjemná. Rozpusťte pol šialky jedlej sódy vo vode a pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy. Namočte si nohy do vody na 15 minút, môžte aj dlhšie. Po tejto dobe si očistite stvrdnutú kožu z nôh.

kúpeľ z jedlej sódy
Nasypte si jedlú sódu na nohy a uvidíte čo sa stane Foto: www.gettyimages.com

Jedlá sóda, známa aj ako bikarbonát sodný (NaHCO₃), je úžasná látka s mnohostranným využitím, ktoré sa týka nielen domácnosti a varenia, ale aj našeho zdravia. Tu je niekoľko spôsobov, ako jedlá sóda môže prospievať vášmu zdraviu:

  1. Zmiernenie pálenia záhy: Jedlá sóda je zásaditá, čo znamená, že môže neutralizovať kyseliny. Riedenie malej množstva jedlej sódy vo vode a jej následné vypitie môže pomôcť zmierniť pálenie záhy alebo reflux kyseliny.
  2. Ústna hygiena: Jedlá sóda môže pôsobiť ako abrazívna látka, ktorá pomáha odstraňovať zubný plak a vybieliť zuby. Používa sa ako alternatíva zubnej pasty alebo ako prísada do domácich ústnych vôd.
  3. Úľava pri bodnutí hmyzom a drobných kožných podráždeniach: Pasta vyrobená z jedlej sódy a vody môže pomôcť upokojiť svrbenie alebo podráždenie kože spôsobené bodnutím hmyzom alebo kontaktom s určitými dráždivými rastlinami.
  4. Detoxikačné kúpele: Pridanie jedlej sódy do kúpeľa môže podporovať detoxikáciu tela a pomáhať pri relaxácii svalov.
  5. Zmiernenie príznakov močových infekcií a kyselosti moču: Niektoré štúdie naznačujú, že pitie vody s jedlou sódou môže pomôcť zmeniť pH moču, čím môže pomôcť zmierniť príznaky určitých močových infekcií.
  6. Výkon a vytrvalosť pri cvičení: Jedlá sóda je známa ako ergogénna pomoc, čo znamená, že môže pomôcť zvýšiť výkon pri vysoko intenzívnych cvičeniach. Pôsobí tým, že neutralizuje kyselinu mliečnu, ktorá sa hromadí vo svaloch počas cvičenia.
  7. Zmiernenie príznakov chronickej obličkovej choroby: U ľudí s chronickou obličkovou chorobou môže pravidelná konzumácia jedlej sódy pod lekárskym dohľadom pomôcť spomaliť pokles funkcie obličiek.

Je dôležité podotknúť, že hoci jedlá sóda môže byť prospešná pre zdravie v mnohých prípadoch, mala by sa používať rozumne a vždy je dobré konzultovať jej použitie s lekárom, najmä ak máte zdravotné problémy alebo beriete iné lieky. Nadmerné užívanie jedlej sódy môže viesť k nerovnováhe elektrolytov a iným zdravotným problémom.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané