Objavte nový spôsob, ako si vychutnať obľúbené brownies! Tento recept vám ukáže, ako pridať čerešne pre dokonalú čokoládovo-ovocnú harmóniu. Či už uprednostňujete čerstvé alebo sušené, s čerešňami budú vaše brownies neodolateľné!
Brownies sú považované za najčokoládovejší dezert na svete a v spojení s čerešňami sú ešte lahodnejšie. Či už ide o sezónu alebo nie, skvelou voľbou sú sušené, kompotované alebo mrazené čerešne.
Brownies, symbol americkej kuchyne, si získali obľubu po celom svete. Existuje nespočetných variácií tohto dezertu, od klasických s tmavou čokoládou, maslom, cukrom a múkou až po inovatívne varianty s bielou čokoládou, orechmi, ovocím, kávou alebo slaným karamelom.
Dnes sa pozrieme na verziu s čerešňami, ktoré vynikajúco ladia s čokoládou. Tento recept môžete pripraviť s čerstvými, sušenými, mrazenými alebo kompotovanými čerešňami alebo ich nahradiť višňami, ríbezľami alebo brusnicami pre zaujímavý sladkokyslý efekt.
Čokoládové brownies s čerešňami
Doba prípravy: 60 minút
Ingrediencie:
- 150 g horkej čokolády (70% podiel kakaa)
- 130 g masla
- 1 hrnček čerešní (alebo ½ hrnčeka sušených)
- ¾ lyžičky kypriaceho prášku
- 200 g krupicového cukru
- 55 g práškového kakaa
- 75 g hladkej múky
- 3 vajcia
Príprava:
- Rúru predhrejte na 180 ºC. Menší pekáčik vyložte papierom na pečenie.
- Vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustite maslo a čokoládu.
- Čerešne nasekajte nahrubo a pridajte do čokoládovej zmesi. Premiešajte a ďalej neohrievajte.
- V druhej miske zmiešajte múku, cukor, kakao a kypriaci prášok. Suchú zmes dôkladne vmiešajte do čokoládovej. Nakoniec pridajte rozšľahané vajcia.
- Cesto vlejte do pekáča a pečte v predhriatej rúre 20 minút.
- Po vychladnutí nakrájajte brownies na kocky a podávajte.