Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Moje záclony boli vždy zažltnuté, zaprášené a bez lesku. Potom som objavila tento skvelý trik a dnes sú žiarivo biele, bez prachu a dlho voňavé

reklama:
záclona
záclonawww.gettyimages.com

Predsa len existuje spôsob, ako udržať záclony krásne biele a bez prachu. Povieme vám niečo o tom, ako ich udržíte v pôvodnom stave oveľa dlhšie a povieme si, ako správne prať záclony, aby sme potom nemuseli byť až príliš smutné z výsledku.

Ako prať? Aby si tkanina zachovala lesk, belosť a peknú formu, v prvom rade treba dať pozor na teplotu vody. Tyl by sa mal máčať v teplote, ktorá má 30 maximálne 35 stupňov. Pokiaľ je teplota vody vyššia, tkanivo sa poruší a záclony tak rýchlejšie zožltnú.

V ďalšej fáze je dôležitá soľ. Do vedra alebo nádoby pridajte cca 150 gramov soli. Záleží od veľkosti nádoby. Roztok by mal byť nasýtený. Záclony nechajte v roztoku cca hodinu a pol, čo zaistí odstránenie škvŕn a skvelé vypranie materiálu.

Po namočení záclony opláchnite v studenej vode. V žiadnom prípade ich neoplachujte v teplej vode. Teraz už len záclony vyperte v prostriedku, ktorý je určený na syntetické tkaniny. Pri manipulácii s tylom ho nestláčajte, len nechajte vypustiť vodu. Nesušte ho v sušičke a ani veľmi nežmýkajte.

Ak chcete obnoviť lesk tkaniny, do chladnej vody pridajte na liter 1 polievkovú lyžicu octu alebo citrónovej šťavy. Po opláchnutí uvidíte ten výsledok! Záclony sa vešajú mokré, resp. vlhké, ale to už zručné gazdinky vedia.

Verím, že vám tieto triky pomôžu a budete vedieť, ako postupovať.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 18. júna 2022

K téme

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.