Ani najdrahšie príbory vyrobené z nehrdzavejúcej ocele či striebra si svoj lesk nezachovajú večne. Časom sa na nich začne tvoriť matný povlak, usadí sa na nich nepríjemný pach, škvrny od kávy alebo od čaju, alebo jednoducho stmavnú.
Príborom škodí mnoho vecí, ktoré ich obklopujú. Vzduch, vlhko, no najmä mnohé chemické zlúčeniny v potravinách. Aby si svoju krásu zachovali dlhšie, po použití ich správne vyčistite.
Budete potrebovať :
Alobal
2-3 lyžice jedlej sódy
Dózu
Ako postupovať:
Alobalom vystelieme dózu, samozrejme takú veľkú aby sa tam zmestil príbor.
Poukladajte na alobal príbor a zasypte sódou.
Zalejte vriacou vodou a nechajte chvíľu pôsobiť.
Príbor vyberte a dočistite.
Bude krásny a lesklý !