Máte radi nenáročné šaláty? Tak pestujte tie japonské alebo čínske

Zdieľať
čínska kapusta
Máte radi nenáročné šaláty? Tak pestujte tie japonské alebo čínske Foto: www.freepik.com

Objavte jednoduchosť pestovania japonských a čínskych šalátov, ktoré sú nielen nenáročné na starostlivosť, ale aj bohaté na chuť a nutričné hodnoty. Ideálna voľba pre začiatočníkov aj skúsených záhradkárov hľadajúcich zdravú a chutnú prísadu do svojich jedál.

Hľadáte nenáročné rastliny na pestovanie, ktoré by obohatili váš jedálniček? Skúste sa zamerať na japonské a čínske šaláty. Tieto druhy sú výnimočné svojou odolnosťou a schopnosťou prosperovať aj pri minimálnej starostlivosti, čo ich predurčuje byť ideálnou voľbou pre začínajúcich záhradníkov alebo tých, ktorí nemajú veľa času na záhradkárčenie.

komatsuna
Máte radi nenáročné šaláty? Tak pestujte tie japonské alebo čínske Foto: www.freepik.com

Japonské šaláty ako mizuna, tatsoi, či komatsuna sú malé zázraky plné chuti a výživných látok. Sú bohaté na vitamíny a minerály, čo ich robí skvelým doplnkom k zdravej strave. Napríklad tatsoi s listami pripomínajúcimi tvar lyžice je nielen aromatické, ale aj výborné ako prísada do teplých aj studených jedál. Mizuna, známa svojou dekoratívnosťou, ponúka úrodu už 3 týždne po výseve, zatiaľ čo komatsuna, prezývaná čínskou horčicou, pridáva do jedál pikantnú chuť.

Čínske šaláty ako pak choi a bok choy sú zase cenené pre svoju jednoduchosť pestovania a bohatý obsah vlákniny a vitamínov. Pak choi, s jemnou  sladkou chuťou, je možné vysievať na jar aj na jeseň, čím sa predlžuje obdobie, kedy môžete čerpať z jeho výhod.

Pestovanie týchto šalátov je skutočne jednoduché. Postačí im slnečné miesto a dobre odvodnená pôda. Nezabudnite ich pravidelne zavlažovať a dvakrát mesačne hnojiť kvalitným hnojivom pre šaláty. S trochou lásky a pozornosti vám budú japonské a čínske šaláty rásť po celé leto a ponúknu vám bohatú úrodu chutných listov.

pak choi
Máte radi nenáročné šaláty? Tak pestujte tie japonské alebo čínske Foto: www.freepik.com

Okrem tradičných odrôd, experimentujte s novými variantmi, ktoré môžu priniesť nevídané farby a chute do vašej záhrady či na balkón. Nebojte sa skúsiť aj menej známe druhy, ktoré môžu byť nielen vizuálnym, ale aj chuťovým prekvapením.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané