Sezóna cukiet je už skoro za nami, táto zelenina je vhodná na grilovanie, vyprážanie, varenie polievok, veľa ľudí ju zvykne dávať do šalátov. Doma máme cuketu radi. Čo sa čudujem, že aj môj manžel zje vyprážanú cuketu, ktorú rada pripravujem. Ja som si pripravila skvelý recept na cuketové rezne, ktoré sú chrumkavé, voňavé a šťavnaté.
Cuketové rezne
Ingrediencie
- 2 cukety
- 2 vajcia
- 50 g tvrdého syra
- 5 polievkových lyžíc pšeničnej múky
- soľ, čierne korenie podľa chuti
- petržlen
- cesnak
- rastlinný olej
- kyslá smotana
Príprava
Pripravíme si cuketu, ošúpeme a nastrúhame. Do takto pripravenej cukety môžte pridať aj nastrúhané zemiaky. Vytlačíme vodu osolíme. Syr nastrúhajte a zeleninu nakrájajte. Do cuketových rezňov môžte pridať aj petržlen, cíbuľu, zeler alebo aj kôpor.
Syr, cuketu zmiešajte s bylinkami, vajcami a múkou. Pridajte soľ a korenie. Cuketové rezne vložte do vyhriatej panvice s olejom. Rezne smažte do zlatista, alebo ich pripravte v rúre. Cuketové rezne podávajte s kyslou alebo cesnakovou omáčkou, a ako prílohu použite varené zemiaky.