Mastnota, zašlá špina a pripáleniny zmiznú po prvom prejdení hubky, ak použijete túto zmes prísad!

Zdieľať
00 11.png

Kuchyňa bez čistého sporáku nie je správna kuchyňa . Mnoho domácností sa háda, kto bude sporák po výdatnom varení čistiť. Nie vždy ide totiž o ľahkú úlohu. Ak však chcete, aby si sporák zachoval svoj pôvodný vzhľad čo najdlhšie, je dobré ho po každom použití poriadne utrieť. Mastnota a nečistoty sú niečo, čo nikto na sporáku nechce. Ak teda viete, ako sa ich zbaviť, robte to. Odmenou Vám bude krásny čistý sporák.

Radšej špongiu než drôt

Zabudnite navždy na škrabky a drôtenky, pretože tie len zanechávajú škrabance, dokonca aj na oceľovom povrchu. Najlepším spôsobom je používať hubku s podšívkou, ktorú máte iste doma. Ak nie, zoženiete ju v každom obchode s domácimi potrebami. Máme pre vás 4 metódy, vďaka ktorým ľahko vyčistíte Váš sporák tak, že bude opäť žiariť novotou.

Prvá a druhá metóda

Na prvú metódu budete potrebovať: 150 ml horúcej vody a 30 g sódy. Sporák posypte sódou a navlhčite trochou horúcej vody. Po 5 minútach odstráňte pomocou špongie nečistoty. Váš sporák bude opäť žiariť.

Na druhú metódu budete potrebovať: 200 ml horúcej vody, 3 lyžice jedlej sódy, 2 lyžičky pracieho prášku, 2 lyžice silikátového lepidla. Nalejte do malej fľaše vodu, pridajte k nej sódu, prášok i lepidlo a poriadne to premiešajte. Zmes nalejte na špinavú dosku a počkajte pol hodiny. Potom nečistotu a mastnotu zotrite hubkou.

Tretia a štvrtá metóda

Na tretiu metódu budete potrebovať: 1 liter horúcej vody, 20 g pracieho mydla a 1 jablko. Vo veľkom hrnci uvarte vodu a pridajte do nej ostrúhané mydlo. Pridajte k tomu nastrúhané jablko. Akonáhle zmes vychladne, nastriekajte ju na špinavú dosku a počkajte 10 minút. Potom utrite špongiou a zbavíte sa všetkých nečistôt a mastnoty.

Na štvrtú metódu budete potrebovať: gumové rukavice, bavlnenú utierku a 25 ml amoniaku. Vložte do roztoku utierku a utrite kontaminovaný povrch. Tento nástroj dokonale čistí budíky sporáka. Povrch utierajte v gumových rukaviciach.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané