Luxusná krémová karfiolová polievka s pečenou zeleninou

Zdieľať
karfiolová polievka
Luxusná krémová karfiolová polievka s pečenou zeleninou

Objavte nový rozmer tradičnej karfiolovej polievky s týmto jedinečným receptom, ktorý kombinuje pečený karfiol s aromatickými koreninami a sýtym cícerom. V chladných dňoch sa ideálne hodí na zahriatie tela aj duše. Navyše, s pridaním zemiakov a kyslej smotany dosiahnete dokonale krémovú konzistenciu. Tento recept nezaťaží váš žalúdok a zároveň vás dlho zasýti.

Objavte nový rozmer tradičnej karfiolovej polievky s týmto jedinečným receptom, ktorý kombinuje pečený karfiol s aromatickými koreninami a sýto cícerom. V chladných dňoch sa ideálne hodí na zahriatie tela aj duše.

Pečený karfiol v rúre transformuje klasickú karfiolovú polievku na gastronomický zážitok. Kombinácia aromatických korení a cíceru, ktorý je bohatý na sacharidy, rastlinné bielkoviny a vlákninu, tejto polievke dodáva osobitý šmrnc. Či už hľadáte ideálnu večeru alebo len chutný a zasýtený obed, tento recept je tou správnou voľbou.

Zemiaky dodávajú polievke krémovosť a jej chuť krásne zaokrúhľuje pridaná kyslá smotana. Nezabudnite túto lahodnú polievku ozvláštniť čerstvými bylinkami pri servírovaní, ktoré umocnia jej chuť a dodajú sviežosť. Skúška tohto receptu môže byť perfektným spôsobom, ako pridať do vašej stravy viac zeleniny.

karfiol
Luxusná krémová karfiolová polievka s pečenou zeleninou Foto: www.freepik.com

Polievka z pečeného karfiolu a cíceru

Doba prípravy: 45 minút

Ingrediencie:

  • 1 karfiol
  • 250 g varené alebo sterilizované cícery
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • ¼ lyžičky mletej sladkej papriky
  • štipka chilli (nemusí byť)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 väčšie zemiaky
  • 1 000 ml zeleninového alebo hydinového vývaru
  • 1 téglik kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
  • soľ

Príprava:

  1. Rúru predhrejte na 200 ºC.
  2. V miske premiešajte olej, rímsku rascu, čili, papriku a pol lyžičky soli.
  3. Karfiol rozoberte na ružičky a spoločne s cícerom a olúpanými strúčikmi cesnaku ho rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou mašlovačky všetko potrite ochuteným olejom.
  4. Vložte do rúry a pečte 30 minút.
  5. Medzitým očistite zemiaky, nakrájajte ich na väčšie kocky a uvarte ich domäkka vo vývare.
  6. Tretinu upečeného karfiolu a cíceru odložte bokom. Zvyšok pridajte do vývaru k uvareným zemiakom a všetko rozmixujte ponorným mixérom dohladka.
  7. Podľa chuti polievku osoľte a okoreňte.
  8. Pri podávaní do každej porcie vložte lyžicu kyslej smotany alebo jogurtu a posypte upečeným karfiolom a cícerom.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané