- Dobré rady a nápady
- Články
- Zdravie
- Liek v našej kuchyni- hliva
Liek v našej kuchyni- hliva
reklama:
Nedávne štúdie dokázali že hliva má protirakovinové, protizápalové účinky, znižuje hladinu cholesterolu v krvi, znižuje krvný tlak, znižuje hladinu cukru v krvi.
Je veľkou pomocou aj pri obezite, stuhnutosti svalov, šliach a kĺbov, a pre celkové posilnenie imunitného systému.
Používa sa tiež pri kožných chorobách, zraneniach, ako sú ekzémy, popáleniny, kožné alergie a na liečbu kŕčových žíl.
Najviac betaglukánu sa nachádza v stopke, preto samozrejme stopku nevyhadzujte.
Má neutrálnu chuť a preto sa hodí do rôznych jedál.
Sušená hliva a extrakty z nej sú použité v mnohých prípravkov na posilnenie imunity.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk: