Osvedčila sa ako podporný prostriedok pri liečbe niektorých civilizačných chorôb.
Nachádza sa v nej betaglukán, ktorý zvyšuje odolnosť proti baktériám a vírusom.
Pomáha telu bojovať proti rakovine, regeneruje tkanivá a celkovo posilňuje organizmus.
Jej pozitívne účinky má vďaka veľkého množstva kyseliny listovej, a ďalších vitamínov-
-B,C, D, K a minerálov a aminokyselín.
Nedávne štúdie dokázali že hliva má protirakovinové, protizápalové účinky, znižuje hladinu cholesterolu v krvi, znižuje krvný tlak, znižuje hladinu cukru v krvi.
Je veľkou pomocou aj pri obezite, stuhnutosti svalov, šliach a kĺbov, a pre celkové posilnenie imunitného systému.
Používa sa tiež pri kožných chorobách, zraneniach, ako sú ekzémy, popáleniny, kožné alergie a na liečbu kŕčových žíl.
Najviac betaglukánu sa nachádza v stopke, preto samozrejme stopku nevyhadzujte.
Má neutrálnu chuť a preto sa hodí do rôznych jedál.
Sušená hliva a extrakty z nej sú použité v mnohých prípravkov na posilnenie imunity.