Liek v našej kuchyni- hliva

Zdieľať
Hliva ustricova clanok.jpg

Osvedčila sa ako podporný prostriedok pri liečbe niektorých civilizačných chorôb.

Hliva_ustricna_1.jpg

Nachádza sa v nej betaglukán, ktorý zvyšuje odolnosť proti baktériám a vírusom.

Pomáha telu bojovať proti rakovine, regeneruje tkanivá a celkovo posilňuje organizmus.

Jej pozitívne účinky má vďaka veľkého množstva kyseliny listovej, a ďalších vitamínov-

-B,C, D, K a minerálov a aminokyselín.

Nedávne štúdie dokázali že hliva má protirakovinové, protizápalové účinky, znižuje hladinu cholesterolu v krvi, znižuje krvný tlak, znižuje hladinu cukru v krvi.

Je veľkou pomocou aj pri obezite, stuhnutosti svalov, šliach a kĺbov, a pre celkové posilnenie imunitného systému.

Používa sa tiež pri kožných chorobách, zraneniach, ako sú ekzémy, popáleniny, kožné alergie a na liečbu kŕčových žíl.

Najviac betaglukánu sa nachádza v stopke, preto samozrejme stopku nevyhadzujte.

Má neutrálnu chuť a preto sa hodí do rôznych jedál.

Sušená hliva a extrakty z nej sú použité v mnohých prípravkov na posilnenie imunity.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané