Postup:
250 g bravčovej masti zahrejeme ako pri vysmážaní a vsypeme do nej dve hrste čerstvých kvetov. Keď zmes vzkypí, premiešame ju, prikryjeme a odložíme na noc na chladné miesto. Druhý deň opäť len mierne zahrejeme a pretlačíme cez veľmi jemné sito alebo cez gázu. Masť sa potom rovnomerne premieša a preleje do čistých uzatvárateľných fľaštičiek alebo téglikov.
Tip:
Kto nechce používať masť, môže skúsiť včelí vosk, 4 lyžice rozpustiť v hrnci a pokračovať rovnakým spôsobom.
Použitie:
Pred použitím masti odporúčam postihnutú partiu umyť vodou bez mydla a dobre vysušiť. Masť sa nanáša v tenkej vrstve na pokožku tak, aby neupchala póry. Rumančekovú masť používame 2-3x denne (alebo podľa aktuálnej potreby), jemne ju vtierame 2 až 3 minúty do kože. Vďaka správnej aplikácii masti pomáhate zvyšovať jej účinok. Najčastejšie sa používa na upokojenie a na regeneráciu podráždenej pokožky, napr. Po nadmernom slnení, spálení sa, po uhryznutí hmyzom, na ekzémy, akné, poškriabania, na rôzne drobné ranky a podobne. Masť je vynikajúca aj k starostlivosti o detskú pokožku (iba pre deti od 3 rokov).