Hovorí sa im tiež falošné langoše. Jedná sa o veľmi jednoduchý a chutný recept na domáce pečivo, ktoré je naozaj vynikajúce a keď ho pripravíte s kečupom, syrom a cesnakom, skutočne chutí veľmi podobne ako langoš.
Na rozdiel od vyprážanej verzie však tento recept upečiete na plechu, bez vyprážania.
Väčšinou ich nestihneme ani schladiť, mizne hneď z plechu, ešte horúce.
Všetci doma majú tento recept veľmi radi.
Vnútro je tak lahodne mäkké, že takmer roztopí v ústach.
Tento recept zvládnu pripraviť aj tí, ktorí bežne veľmi nepečú, pretože je naozaj veľmi jednoduchý.
Pokiaľ vyskúšate tento recept, nebudete sklamaní.
Potrebujeme:
- 2 a pol pohára hladkej múky
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžička suchého droždia
- 1 lyžička soli
- 250 ml vlažnej vody
- 2 lyžice oleja
- Ďalej:
- 150 g kys
- 1 vajce
Voliteľné:
- Kečup
- Cesnak s trochou oleja na potretie
Postup:
- Do misky nasypeme preosiatu múku.
- Pridáme cukor, droždie a soľ.
- Dobre premiešame.
- Pridáme 250 vlažnej vody.
- Uhniteme jednotné cesto.
- Na cesto nalejeme olej a opäť premiešame.
- Misku s cestom prekryjeme fóliou.
- Necháme odpočívať 30 minút.
- Cesto rozdelíme na 4 diely.
- Každý rozvaľkáme na placku.
- Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
- Placky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Potrieme vajíčkom.
- Posypeme syrom a dáme do vyhriatej rúry.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂