Langoše DO RÚRY bez oleja: V rúre sa pečú úplne samé a chutia úžasne – konečne recept, podľa ktorého sa vždy podaria!

Zdieľať
Langoše DO RÚRY
Langoše DO RÚRY bez oleja: V rúre sa pečú úplne samé a chutia úžasne – konečne recept, podľa ktorého sa vždy podaria! Foto: www.youtube.com

Hovorí sa im tiež falošné langoše. Jedná sa o veľmi jednoduchý a chutný recept na domáce pečivo, ktoré je naozaj vynikajúce a keď ho pripravíte s kečupom, syrom a cesnakom, skutočne chutí veľmi podobne ako langoš.

Na rozdiel od vyprážanej verzie však tento recept upečiete na plechu, bez vyprážania.

Väčšinou ich nestihneme ani schladiť, mizne hneď z plechu, ešte horúce.

Všetci doma majú tento recept veľmi radi.

Vnútro je tak lahodne mäkké, že takmer roztopí v ústach.

Tento recept zvládnu pripraviť aj tí, ktorí bežne veľmi nepečú, pretože je naozaj veľmi jednoduchý.

Pokiaľ vyskúšate tento recept, nebudete sklamaní.

Potrebujeme:

  • 2 a pol pohára hladkej múky
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička suchého droždia
  • 1 lyžička soli
  • 250 ml vlažnej vody
  • 2 lyžice oleja
  • Ďalej:
  • 150 g kys
  • 1 vajce

Voliteľné:

  • Kečup
  • Cesnak s trochou oleja na potretie

Postup:

  1. Do misky nasypeme preosiatu múku.
  2. Pridáme cukor, droždie a soľ.
  3. Dobre premiešame.
  4. Pridáme 250 vlažnej vody.
  5. Uhniteme jednotné cesto.
  6. Na cesto nalejeme olej a opäť premiešame.
  7. Misku s cestom prekryjeme fóliou.
  8. Necháme odpočívať 30 minút.
  9. Cesto rozdelíme na 4 diely.
  10. Každý rozvaľkáme na placku.
  11. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
  12. Placky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  13. Potrieme vajíčkom.
  14. Posypeme syrom a dáme do vyhriatej rúry.
  15. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Video návod:

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané