Lahodný tvarohový koláč s broskyňami. Skvelý dezert pre celú rodinu

Zdieľať
broskyňový koláč
Lahodný tvarohový koláč s broskyňami. Skvelý dezert pre celú rodinu Foto: depositphotos.com

Chcete potešiť svoje deti chutným dezertom, ktorý im navyše dodá dôležité živiny? Tento jednoduchý a rýchly recept na tvarohový koláčik je tou správnou voľbou. Tvaroh, ktorý je hlavným zdrojom bielkovín, sa v tomto recepte premieňa na lahodnú pochúťku, ktorú budú vaše deti s radosťou jesť. Stačí pár základných ingrediencií a máte hotovo.

Tvaroh je vynikajúca a zdravá surovina, ktorá je plná vápnika a bielkovín. Avšak, nie všetky deti ho obľubujú. Tento tvarohový koláč je však natoľko chutný, že si ho vaše deti zamilujú! Je rýchly na prípravu, jednoduchý a výsledok je lahodne jemný.

Ingrediencie na cesto:

  • 100 g masla
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 2-3 lyžice mlieka
  • 4 lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
tvaroh
Lahodný tvarohový koláč s broskyňami. Skvelý dezert pre celú rodinu Foto: www.freepik.com

Ingrediencie na náplň:

  • 300 g tvarohu
  • 50-100 g cukru (podľa chuti)
  • Vanilkový cukor (alebo vanilkový extrakt)
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica škrobu
  • Konzervované broskyne (prípadne iné ovocie podľa chuti)

Postup:

  1. Maslo si nakrájajte na menšie kúsky a premiešajte s múkou, až kým nevznikne drobivá hmota. Potom pridajte vajce, mlieko, cukor a prášok do pečiva. Rýchlo vymiešajte hladké cesto. Dôležité je, aby ste cesto nepremiešali príliš dlho, aby sa maslo nezačalo topiť, čo by spôsobilo, že cesto bude príliš lepivé.
  2. Cesto rovnomerne rozprestrite do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vytvorte okraje. Vidličkou cesto niekoľkokrát prepichnite, aby sa nevytvárali bubliny, a dajte ho na pol hodiny do chladničky.
  3. Medzitým pripravte náplň. Tvaroh pretlačte cez sitko, aby bol jemnejší, a zmiešajte ho s cukrom, vajíčkami, škrobom a vanilkou. Náplň by mala byť hladká a krémová.
  4. Cesto vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 10 minút. Potom na predpečený korpus naneste tvarohovú náplň. Na vrch poukladajte polovice broskýň (alebo iného ovocia) tak, aby sa trochu ponorili do náplne.
  5. Vráťte koláč späť do rúry a pečte ešte približne 30 minút, alebo kým náplň nezíska zlatistú farbu.
  6. Koláč nechajte vychladnúť. Je vynikajúci teplý aj studený a skvele sa hodí ku káve alebo kakau. Uistite sa sami, že tento koláč bude hitom u vás doma! Ak vám tento recept chutí, určite sa oň podeľte s priateľmi.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané