Sladké zemiaky sú nielen chutnejšie, ale aj zdravšie ako tradičné zemiaky. V tomto článku vám prinášame recept na lahodné a zdravé hranolky zo sladkých zemiakov, ktoré si môžete vychutnať ako zdravú pochúťku alebo ako prílohu k hlavnému jedlu. Prekvapia vás svojou jednoduchosťou a vynikajúcou chuťou.
Sladké zemiaky sú nielen chutnejšie, ale aj zdravšie ako klasické zemiaky. V tomto článku vám prinášame recept na lahodné a zdravé hranolky zo sladkých zemiakov, ktoré si môžete vychutnať ako zdravú pochúťku alebo ako prílohu k pečenému či smaženému mäsu. Nemusíte sa obávať, že týmto jedlom uškodíte svojmu zdraviu, pretože sladké zemiaky sú bohaté na vitamíny, minerály a ďalšie prospešné látky. Navyše sú veľmi chutné.
Čo budete potrebovať?
Na výrobu týchto chutných hranoliek budete potrebovať iba šesť ingrediencií. Ak máte chuť na hranolky, tento recept je pre vás ideálny. Uvidíte, že po ich ochutnaní už nebudete chcieť iné. Odborníci zistili, že sladké zemiaky obsahujú viac vitamínov a minerálov než klasické zemiaky, čo z nich robí skvelú voľbu aj pre deti.
- batáty (z jednej väčšej urobíte celý plech)
- olivový olej
- cukor kryštál – voliteľne
- škorica – voliteľne
- soľ – podľa chuti
- cesnakový prášok – podľa chuti
Pracovný postup
Rúru predhrejte na 220 stupňov a plech vyložte papierom na pečenie. Sladké zemiaky nakrájajte na plátky, aby ste získali tvar hranoliek. Do panvice nalejte trochu olivového oleja a všetky hranolky na ňom osmažte. Potom pridajte ešte trochu olivového oleja a korenia, ktorým chcete hranolky ochutiť. Záleží iba na vás, aké korenie použijete. Pokojne môžete použiť aj trochu cukru a škorice, ale hranolky budú skôr sladké. Ak ich chcete slané, použite skôr soľ a cesnak.