Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako ľahko olúpať orechy?

reklama:

Pár vám ich predstavíme:

Walnuts 649721_960_720.jpg

  • Vlašské orechy dajte do nádoby a zalejte vriacou vodou. Nechajte stáť pod pokrievkou asi dvadsať minút, potom idú ľahko ošúpať. Platí to aj na para orechy a Pekan.
  • Platí to aj keď ich dáte do hrnca so studenou vodou, privediete k varu a varíte asi päť minút, potom scedíte, vylejete vodu, orechy vrátite do hrnca a necháte pod pokrievkou vychladnúť.
  • V mieste, kde je škrupina spojená, potiahnite špičkou noža, tlačte len trochu, ale aj to pomôže, aby išla lepšie lúskať.
  • Do luskáčika dávajte orech spojom kolmo, potom nemusíte tak tlačiť.
  • Zvlášť muži nedajú dopustiť na lúskanie za pomoci klieští.
  • Ak orech skúšate roztlačiť v dlani, dajte si do nej dva – rozlúsknete ich navzájom ľahšie.

1fa210d5780ad636_cracking walnuts.xxxlarge_1.jpg

  • Orechy môžete vložiť do utierky a opatrne naklepnúť paličkou na mäso alebo kladivkom, potom len dolúpete v ruke.
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 15. decembra 2016

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...