Ako ľahko olúpať orechy?

Zdieľať
Walnuts 649721_960_720.jpg

Pár vám ich predstavíme:

Walnuts 649721_960_720.jpg
  • Vlašské orechy dajte do nádoby a zalejte vriacou vodou. Nechajte stáť pod pokrievkou asi dvadsať minút, potom idú ľahko ošúpať. Platí to aj na para orechy a Pekan.
  • Platí to aj keď ich dáte do hrnca so studenou vodou, privediete k varu a varíte asi päť minút, potom scedíte, vylejete vodu, orechy vrátite do hrnca a necháte pod pokrievkou vychladnúť.
  • V mieste, kde je škrupina spojená, potiahnite špičkou noža, tlačte len trochu, ale aj to pomôže, aby išla lepšie lúskať.
  • Do luskáčika dávajte orech spojom kolmo, potom nemusíte tak tlačiť.
  • Zvlášť muži nedajú dopustiť na lúskanie za pomoci klieští.
  • Ak orech skúšate roztlačiť v dlani, dajte si do nej dva – rozlúsknete ich navzájom ľahšie.
1fa210d5780ad636_cracking walnuts.xxxlarge_1.jpg
  • Orechy môžete vložiť do utierky a opatrne naklepnúť paličkou na mäso alebo kladivkom, potom len dolúpete v ruke.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané