Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
reklama:

“Ľadové ” kriedy pre detičky

reklama:

½ šálky (125 ml) vody
1-2  polievkové lyžice (15-30 ml), umývateľnej farby ( temperovej )
½ šálky (125 ml) škrobu
½ šálky (125 ml) sódy
ocot
formy na ľad.

1. Zmiešajte vodu a temperové farby. Šálka (125 ml) vody 1-2 polievkové lyžice (15-30 ml), umývateľných farieb, kým sa všetko dobre nerozpustí.
2. Môžete použiť niekoľko kvapiek potravinárskeho farbiva, ale s ňou sa môžete  zašpiniť a umývať to ide ťažšie.
3. Pre viac žiarivú farbu, použite viac farby. Pre svetlejšiu alebo pastelovú farbu, menej farbiva.
4. Pridajte škrob a sódu. Šálka (125 ml) škrobu, Šálku (125 ml) sódy, dobre miešajte, kým sa prášok úplne nerozpustí.
5. Zmes by mala byť stále tekutá v tejto fáze, ale o niečo silnejšia než bežné farby.
6. Nalejte zmes do foriem na ľad. Jemne trepe formy tam a späť, aby sa bubliny dostali z dna nahor.
7. Ak chcete urobiť kreatívne kriedy, použite formy neobvyklý tvarov – vzorované kriedy pre výrobu  alebo v zaujímavom tvare cukríkov.

Dajte do mraziaka, kým to stvrdne, na niekoľko hodín. Potom už len stačí vytiahnuť kriedu z formy, a hrať sa tak, ako chcete.

1fxffb1vmiq.jpg

Všimnite si, že krieda sa bude topiť vo vašich rukách, takže sa môžete zašpiniť.
Farba sa môže zdať bledá. Keď vyschne voda, farby sa zostanú sýtejšie.
Krása tejto kriedy je, že aj bez presného obrázku, ľadová kriedasa  v horúcom počasí roztaví a vytvára rôzne farebné vzory.

Ccoreg4_l7e.jpg

A teraz to najzábavnejšie! Akonáhle postriekate kriedy octom, môžete pozorovať reakcie octu so sódou. Uisťujeme Vás, že je to veľmi krásne, a deti budú mať radosť z takéhoto účinku.

Sydclhdtk6i.jpg

reklama:
reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 11. júna 2016

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...