Kvas z červenej repy lieči krvný tlak, pečeň, obličky aj črevá. Pripravíte si ho takto!

Zdieľať
Kvas z červenej repy
Kvas z červenej repy lieči krvný tlak, pečeň, obličky aj črevá. www.gettyimages.com

Rôzne druhy kvasov sú neoddeliteľnou súčasťou ruskej ľudovej medicíny. Kvasy totiž obsahujú látky, ktoré aktivujú funkcie pečene, obličiek a čriev.

Vyrábajú sa tak, že necháte skvasiť rôzne druhy potravín. V našich zemepisných končinách je typickým príkladom kyslá kapusta, bežný jogurt alebo kefír, čo je v podstate fermentované mlieko.

Tento článok svoju pozornosť zameria na červenú repu, ktorá sama o sebe je extrémne zdravá zelenina. Jej čerstvá šťava sa používa napríklad pri liečbe leukémie.

Ak však červenú repu skvasíte, jej blahodarné účinky na zdravie sa ešte viac znásobia.

Kvas z červenej repy
Kvas z červenej repy lieči krvný tlak, pečeň, obličky aj črevá. www.gettyimages.com

Zdravotné účinky kvasu z červenej repy

Podľa niekoľkých medicínskych výskumov dokáže kvasená červená repa predchádzať rozvoju zhubných druhov rakoviny, vyčistiť a zregenerovať pečeň či odstrániť z celého tela jedovaté látky.

Okrem toho uvoľňuje zápchu a rieši množstvo ďalších zdravotných problémov súvisiacich so zažívacím traktom, čriev a trávením.

Ruská ľudová medicína považuje kvas z červenej repy za najlepší prírodný prostriedok na artériosklerózu (skôrnatenie ciev) a tiež na vysoký krvný tlak. Ten dokáže normalizovať na veľmi dlhú dobu aj po ukončení jeho užívania.

Nesmierne vhodný je aj na detoxikáciu a regeneráciu organizmu po agresívnych chemoterapiách.

Príprava tohto kvasu je extrémne jednoduchá. K výrobe budete potrebovať len bežné, lacné a ľahko dostupné suroviny.

ingrediencie a postup prípravy nájdete na druhej stránke príspevku ..

Kvas z červenej repy
Kvas z červenej repy lieči krvný tlak, pečeň, obličky aj črevá. www.gettyimages.com

Ingrediencie

Na kvas z červenej repy potrebujete:

  • veľký zavárací pohár alebo džbán s objemom 3 litre
  • viečko s dierkami alebo gázu na uzavretie
  • 700 gramov červenej repy
  • 2 polievkové lyžice múky alebo 2 kúsky staršieho ražného či tmavého chleba
  • 200 gramov cukru (biely alebo hnedý, nie však med, lebo ten kvasenie brzdí)
  • 100 gramov hrozienok

Príprava

  1. Vezmite čerstvo umytú cviklu, olúpte ju, nakrájajte na kocky alebo tenké plátky a vložte ju do džbánu.
  2. Pridajte hrozienka, múku a cukor.
  3. Zalejte to prevarenou, ale už vyhladenou vodou a všetko dobre zamiešajte (niektorí ľudia ešte pridávajú vodu z kyslej kapusty alebo kombuchy, aby podporili kvasenie).
  4. Uzavrite nádobu vekom s dierkami alebo gázou (aby kvas mohol dýchať) a nechajte to stáť doma na teplom mieste 6 až 7 dní.
  5. Každý deň obsah 2 krát premiešajte a prípadne odstráňte z povrchu penu, ak sa vytvorila.
  6. Po týždni nálev preceďte cez čistú gázu a kvas z červenej repy máte hotový. Zvyšok môžete vyhodiť do koša.

Chuť kvasu bude jemne kyslá, slaná a zemitá. Pre telo je však extrémne zdravý a okrem toho na krv má alkalizačný, čiže zásaditý účinok.

Ako užívať kvas

  • Užívajte 3 až 4 polievkové lyžice kvasu 3 krát denne pred jedlom. Kvas skladujte v chladničke.
  • Po dopití celého objemu budete mať za sebou prvú kúru prečistenia a regenerácie tela. Potom si dajte 3 mesiace pauzu a následne kúru znovu zopakujte.
  • Potom opäť 3 mesiace pauza a kúru zopakujte tretíkrát. Po roku budú vaša pečeň, obličky, črevá a v podstate celé telo kompletne vyčistené a zregenerované.

Niekoľko ďalších informácií o kvasu z červenej repy

Počas užívania kvasu je možné, že budete mať chvíľami miernu hnačku. Ide o to, že vaše telo sa čistí od toxínov, čo vedie k výskytu týchto dočasných prejavov detoxikácie.

Uvedenú metódu aplikujú ruskí lekári svojim pacientom pomerne často, pretože sa ukázala byť výborným prostriedkom nielen na prečistenie pečene, ale doslova celého organizmu.

Dokonca sa môže stať, že sa vám po čase vyplavia močom malé obličkové kamene, o ktorých teraz ani nemusíte vedieť.

Kontraindikácie

Kvas z červenej repy a kvasené potraviny sa všeobecne neodporúčajú ľuďom, ktorí majú väčšie problémy s obličkami, problémy s trávením v akútnej fáze alebo dnu.

V týchto prípadoch je vhodné konzumáciu prediskutovať s lekárom.

Tiež buďte opatrní, ak máte nízky krvný tlak, pretože by sa vám mohol ešte viac znížiť.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané