Ktorý alkohol spôsobuje najhoršiu "opicu"? Experti poznajú odpoveď, ktorá vás prekvapí

Zdieľať
Alkohol
Ktorý alkohol spôsobuje najhoršiu "opicu"? Experti poznajú odpoveď, ktorá vás prekvapí Foto: depositphotos.com

Každý z nás určite aspoň raz v živote trpel stavom takzvaným „opica“. Premýšľali ste niekedy o tom, ktorý nápoj má na druhý deň tie najhoršie dôsledky? Expert nemá pochybnosti o tom, vďaka čomu sa budeme cítiť najhoršie. Jeden portál sa rozhodol hľadať odpoveď na otázku, po akom pití by sme nemali siahať, ak nechceme mať poriadnu opicu.

Riešenie tejto otázky môže niektorých z vás prekvapiť. Ako sa ukazuje „opica“,  ktorú budeme mať, nezávisí od koncentrácie alkoholu v nápoji. Expert je presvedčený, že najhoršie to bude po pití Prosecca.

Prosecco
Prosecco Foto: depositphotos.com

Prečo?

Kvôli bublinám, ktoré menia spôsob prúdenia tekutiny v krvnom riečisku. Rovnako ako šampanské má v sebe malé bublinky oxidu uhličitého, ktorý pomáha nášmu telu vstrebávať alkohol.

Ak vás po jednom alebo dvoch pohárikoch prosecca začne bolieť hlava, môžu za to práve bublinky,“ tvrdí Castelanelli.

Má odborník nejakú radu pre tých, ktorí milujú prosecco a nehodlajú sa ho vzdať? Existuje niekoľko trikov, ktoré s tým určite pomôžu. Castelanelli vysvetľuje, že ho musíte piť pomaly a po druhé nikdy nie na prázdny žalúdok. Ku každému poháriku alkoholu navyše vypite pohár vody, ktorý zabráni dehydratácii.

História alkoholu
História alkoholu Foto: depositphotos.com

História alkoholu

Výroba alkoholu má dlhú a zložitú históriu, ktorá siaha do dávnych čias. Prvé dôkazy o výrobe alkoholu pochádzajú približne z 6000 až 7000 pred naším letopočtom z oblasti dnešného Iránu, kde sa našli zvyšky fermentovaného ovocia, medu a rýže.

Výroba piva, ktoré je jedným z najstarších alkoholických nápojov, sa datuje do obdobia okolo 4000 pred naším letopočtom v oblastiach Sumeru a Mezopotámie (dnešný Irak). Taktiež staroveký Egypt bol známy svojou produkcíou piva už v rovnakom období.

Výroba vína má tiež dlhú históriu, s odhadmi, že prvá produkcia vína mohla začať okolo 6000 pred naším letopočtom vo východnom Západnom Ázerbajdžáne (dnes časť Iránu). Táto aktivita sa následne rozšírila do Arménskej vysočiny a ďalej do Grécka, Talianska a nakoniec do celého Stredozemia.

História výroby alkoholu je preto veľmi bohatá a je spojená s rozvojom poľnohospodárstva a osadníctva v staroveku.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané