Každý z nás určite aspoň raz v živote trpel stavom takzvaným „opica“. Premýšľali ste niekedy o tom, ktorý nápoj má na druhý deň tie najhoršie dôsledky? Expert nemá pochybnosti o tom, vďaka čomu sa budeme cítiť najhoršie. Jeden portál sa rozhodol hľadať odpoveď na otázku, po akom pití by sme nemali siahať, ak nechceme mať poriadnu opicu.
Riešenie tejto otázky môže niektorých z vás prekvapiť. Ako sa ukazuje „opica“, ktorú budeme mať, nezávisí od koncentrácie alkoholu v nápoji. Expert je presvedčený, že najhoršie to bude po pití Prosecca.
Prečo?
Kvôli bublinám, ktoré menia spôsob prúdenia tekutiny v krvnom riečisku. Rovnako ako šampanské má v sebe malé bublinky oxidu uhličitého, ktorý pomáha nášmu telu vstrebávať alkohol.
„Ak vás po jednom alebo dvoch pohárikoch prosecca začne bolieť hlava, môžu za to práve bublinky,“ tvrdí Castelanelli.
Má odborník nejakú radu pre tých, ktorí milujú prosecco a nehodlajú sa ho vzdať? Existuje niekoľko trikov, ktoré s tým určite pomôžu. Castelanelli vysvetľuje, že ho musíte piť pomaly a po druhé nikdy nie na prázdny žalúdok. Ku každému poháriku alkoholu navyše vypite pohár vody, ktorý zabráni dehydratácii.