Kto by nemal jesť uhorky? Lekári varovali pred týmto nebezpečenstvom

Zdieľať
Kto by nemal jesť uhorky?
Kto by nemal jesť uhorky? Lekári varovali pred týmto nebezpečenstvom Foto: www.gettyimages.com

Každý vie, že uhorky sú užitočné, ale len málo z nich vie o ich nebezpečných vlastnostiach. Lekári povedali, kto by nemal jesť uhorky.

Obličky

Uhorky obsahujú veľa draslíka. Preto je zelenina užitočná pre reguláciu krvného tlaku. Ale veľa draslíka je pre telo veľmi škodlivé. Môže sa vyvinúť hyperkaliémia.

Toxíny

Uhorky obsahujú veľa vody. Vďaka svojmu  tkanivu absorbuje táto zelenina z pôdy veľa všetkého. To je jeho plus. Ale keď je pôda upchatá, plus sa zmení na mínus. Spolu s vodou absorbuje koreňový systém rastliny toxíny, ktoré sa hromadia v plodoch. Nadbytok škodlivých látok môže spôsobiť rad zdravotných problémov.

Srdce

Uhorky, ktoré sú vodnaté, môžu spôsobiť problémy ľuďom, ktorí trpia opuchmi, a kvôli problémom s obličkami sa objavia aj problémy so srdcom.

Vitamíny

Uhorková kôra je bohatá na vitamíny C a A, stopové prvky (železo, horčík atď.). Nadbytok vitamínov je však tiež škodlivý. Môžu sa objaviť kožné vyrážky, vredy, zápaly.

Alergia

Zriedka existuje alergia na uhorky, ale takých prípadov je stále dosť. Obvykle k tomu dochádza kvôli tomu, že výrobcovia spracovávajú uhorky s osobitným zložením, aby sa kazili pomalšie. Často sa jedná o alergény na kazeín a vosk. Pokúste sa zeleninu dôkladne umyť alebo ošúpať.

Trávenie

Uhorka sa odporúča pre správnu výživu. Ale vždy a pre každého je úspešne strávená. Táto zelenina často spôsobuje nadúvanie. Ak už existujú problémy s tráviacim traktom, je lepšie odmietnuť uhorky.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané