Každý vie, že uhorky sú užitočné, ale len málo z nich vie o ich nebezpečných vlastnostiach. Lekári povedali, kto by nemal jesť uhorky.
Obličky
Uhorky obsahujú veľa draslíka. Preto je zelenina užitočná pre reguláciu krvného tlaku. Ale veľa draslíka je pre telo veľmi škodlivé. Môže sa vyvinúť hyperkaliémia.
Toxíny
Uhorky obsahujú veľa vody. Vďaka svojmu tkanivu absorbuje táto zelenina z pôdy veľa všetkého. To je jeho plus. Ale keď je pôda upchatá, plus sa zmení na mínus. Spolu s vodou absorbuje koreňový systém rastliny toxíny, ktoré sa hromadia v plodoch. Nadbytok škodlivých látok môže spôsobiť rad zdravotných problémov.
Srdce
Uhorky, ktoré sú vodnaté, môžu spôsobiť problémy ľuďom, ktorí trpia opuchmi, a kvôli problémom s obličkami sa objavia aj problémy so srdcom.
Vitamíny
Uhorková kôra je bohatá na vitamíny C a A, stopové prvky (železo, horčík atď.). Nadbytok vitamínov je však tiež škodlivý. Môžu sa objaviť kožné vyrážky, vredy, zápaly.
Alergia
Zriedka existuje alergia na uhorky, ale takých prípadov je stále dosť. Obvykle k tomu dochádza kvôli tomu, že výrobcovia spracovávajú uhorky s osobitným zložením, aby sa kazili pomalšie. Často sa jedná o alergény na kazeín a vosk. Pokúste sa zeleninu dôkladne umyť alebo ošúpať.
Trávenie
Uhorka sa odporúča pre správnu výživu. Ale vždy a pre každého je úspešne strávená. Táto zelenina často spôsobuje nadúvanie. Ak už existujú problémy s tráviacim traktom, je lepšie odmietnuť uhorky.