Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Klíčky sú ľahko dostupné. Účinky na zdravie mimoriadne!

reklama:
00 20.jpg

Klíčky sa v poslednej dobe stali pomerne bežnou súčasťou šalátov a stravy všeobecne a možno sa s nimi stretnúť v reštauráciách, ale aj v domácnostiach.

Klíčky a ich pozitívne účinky na ľudské zdravie

Sú chutné, ale hlavne majú blahodarné účinky na ľudské telo.

klíčky:

  • obsahujú celý rad vitamínov, a to dokonca viac než úplne dozreté plody zeleniny, najmä vitamíny B a E
  • obsahujú ďalšie cenné látky, a to napríklad draslík, železo, horčík, nenasýtené mastné kyseliny a tiež rôzne enzýmy
  • predstavujú skvelý detoxikačný prostriedok, a to najmä tým, že napomáhajú správnemu vstrebávaniu bielkovín a funkčnému zažívaniu
  • posilňujú celkovú imunitu, a to najmä vtedy, ak je ich konzumácia pravidelná; podieľajú sa tiež na ochrane organizmu pred ochoreniami a celým radom infekcií
  • pomáhajú znižovať cholesterol.

domáce klíčenie

Klíčky nemusíte len kupovať, môžete si ich vypestovať doma a mať tak zdroj všetkých uvedených látok vždy po ruke.

Najčastejšie sa na klíčenie používa reďkovka, žerucha, cícer, pohánka, hrach, slnečnica, jačmeň, chia semienka, a podobne. Pred klíčením vlastných klíčkov si dobre naštudujte, ktoré druhy na klíčenie vhodné sú, a ktoré naopak nie, pretože niektoré klíčky môžu byť dokonca aj jedovaté!

Pokračujte v čítaní článku na ďalšej stránke

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

66041617_10214129279537987_1873331762327715840_n.jpg
Autor Dátum 29. septembra 2020

K téme

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.