Chutí dobre, udržuje telo v kondícii a bez problémov vás zbaví až dvoch kilogramov. V krátkom čase tak získate späť svoju vysnívanú postavu.
Základom je prírodný jogurt
Vďaka jogurtu schudnete rýchlejšie, než by ste si po prvej lyžičke asi mysleli. Vysoký obsah bielkovín zasýtia na dlhú dobu, stimuluje spaľovanie tukov väčšou rýchlosťou a spoločne s obsiahnutým vápnikom podporuje budovanie svalovej hmoty.
Baktérie kyseliny mliečnej sú potom prospešné pre črevnú mikroflóru, predovšetkým keď sa musia vyrovnať s takou záťažou, ako je cukor a tuky.
Zdravá a nenarušená črevná mikroflóra je základom správne fungujúceho zažívania, ktoré je nevyhnutné pre ploché brucho.
Avšak pozor – tento účinok má len prírodný jogurt. Ovocný obsahuje moc cukru, čo škodí prospešným baktériám, takže by ste nedosiahli požadovaného účinku.
Správne kombinovanie
Prírodný jogurt je už sám o sebe veľkým pomocníkom chudnutia. A keď sa ešte skombinuje s tromi superpotravinami, je jeho účinok mnohonásobne väčší. Do nákupného košíka si tak dajte spolu s netučným prírodným jogurtom ešte chia semienka, jačmenné vločky a granátové jablko. Všetky tieto potraviny majú preukázateľne podporný účinok na chudnutie a okrem toho sú tiež moc chutné.
Ako to funguje so zoštíhľujúcim jogurtom?
Jednoducho nahraďte jedno hlavné jedlo zoštíhľujúcim jogurtom. Zmiešajte vždy 300 g netučného prírodného jogurtu s jednou lyžičkou chia semienok, 2 lyžicami jačmenných vločiek a 1 lyžicou semienok z granátového jablka. Nechajte krátko odstáť, aby vločky napučali, a je hotovo. Chutí vám to? Tak to je dobre. Pokračujte a urobte si z jedného jogurtového jedla každodenný návyk..
Čím jogurt vylepšiť?
- Chia semienka
Ako preukázali nedávne vedecké výskumy, veľké množstvo nenasýtených omega-3 mastných kyselín stimuluje veľmi dobre odbúravanie tukov, a to predovšetkým na bruchu.
- Jačmenné vločky
Vláknina beta-glukán sa postará o dlhodobý pocit nasýtenia, posilňuje tiež črevnú mikroflóru.
- Semienka z granátového jablka
Chrumkavé šťavnaté semená obsahujú veľa flavonoidov a polyfenolov. Tie stimulujú spracovanie tukov a cukru v tele.