Jednoduchý a chutný recept na pečené zemiaky s cesnakom

Zdieľať
Pečené zemiaky
Pečené zemiaky Foto: www.freepik.com

Pripravila som si pre vás skvelý  zemiakový recept. Zemiaky s cesnakom pečené v rúre sú jednoduché a výborne chutia.

Zemiaky s cesnakom

zemiaky
zemiaky Foto: www.shutterstock.com

Ingrediencie

  • 7 zemiakov
  • 125 g mäkkého masla
  • 7 lyžíc strúhaného tvrdého syra
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • ň4 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup

Umyté zemiaky vložte do hrnca. Zemiaky zalejeme vodou, kým ich mierne nezakryje. Varte, kým nebude hotový. Potom vodu vypustite.
Pripravíme si cesnakovú omáčku: zmiešame maslo, kyslú smotanu, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať a syr.
Po uvarení zemiaky pozdĺžne prekrojíme.
Položte ho na vymastený plech, každú polovicu polejte cesnakovou omáčkou a vložte do rúry predhriatej na 250 stupňov.
Pečieme maximálne 10 minút.
Takéto zemiaky sa už dlho stali obľúbeným jedlom mnohých ľudí v našej krajine. Nie som výnimkou. Neuveriteľne chrumkavé zemiaky s cesnakom sú výborným jedlom, ktoré možno podávať aj na sviatočný stôl.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané