Pripravila som si pre vás skvelý zemiakový recept. Zemiaky s cesnakom pečené v rúre sú jednoduché a výborne chutia.
Zemiaky s cesnakom
Ingrediencie
- 7 zemiakov
- 125 g mäkkého masla
- 7 lyžíc strúhaného tvrdého syra
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 4-5 strúčikov cesnaku
- ň4 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Postup
Umyté zemiaky vložte do hrnca. Zemiaky zalejeme vodou, kým ich mierne nezakryje. Varte, kým nebude hotový. Potom vodu vypustite.
Pripravíme si cesnakovú omáčku: zmiešame maslo, kyslú smotanu, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať a syr.
Po uvarení zemiaky pozdĺžne prekrojíme.
Položte ho na vymastený plech, každú polovicu polejte cesnakovou omáčkou a vložte do rúry predhriatej na 250 stupňov.
Pečieme maximálne 10 minút.
Takéto zemiaky sa už dlho stali obľúbeným jedlom mnohých ľudí v našej krajine. Nie som výnimkou. Neuveriteľne chrumkavé zemiaky s cesnakom sú výborným jedlom, ktoré možno podávať aj na sviatočný stôl.