Jednoduché a chutné jedlá na grilovanie v prírode

Zdieľať
grilovanie
Jednoduché a chutné jedlá na grilovanie v prírode Foto: www.freepik.com

Pripravili sme pre vás päť jednoduchých a chutných receptov, ktoré si môžete vychutnať pri táboráku. Tieto pokrmy nielen potešia vaše chuťové poháriky, ale aj spríjemnia vaše chvíle s priateľmi.

5 jednoduchých a chutných jedál na grilovanie

Ak ešte nemáte konkrétny plán, ponúkame vám niekoľko jednoduchých, ale vynikajúcich receptov, ktoré sa vám budú hodiť pri grilovaní. Neexistuje nič lepšie ako jedlo pripravené vlastnými rukami na čerstvom vzduchu!

Kuracie stehienka na grile

grilované stehná
Jednoduché a chutné jedlá na grilovanie v prírode Foto: www.freepik.com

Ingrediencie:

  • 8-10 kuracích stehienok
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 100 ml sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica sušeného bazalky
  • čierne korenie
  • soľ
  • rozmarín

Postup:

  1. Očistite stehienka a osušte ich papierovou utierkou. Polejte citrónovou šťavou a posypte čiernym korením.
  2. Pridajte rozmarín, bazalku, sójovú omáčku a trochu soli. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte marinovať 2-3 hodiny.
  3. Stehienka položte na rozpálený gril a grilujte do zlatista, pričom často otáčajte. Na overenie prepečenia urobte zárez nožom – ak vyteká číra šťava, sú hotové.

Jahňací šašlik (Lulja kebab)

grilovaná jahňacina
Jednoduché a chutné jedlá na grilovanie v prírode Foto: www.freepik.com

Ingrediencie:

  • 1 kg jahňacieho mäsa
  • 4 polievkové lyžice petržlenovej vňate a koriandra
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 feferónka
  • soľ

Postup:

  1. Mäso, cesnak, koriander, cibuľu a feferónku rozmixujte v mlynčeku na mäso alebo mixéri a osoľte.
  2. Zmes dôkladne premiešajte, odložte na polhodinu do chladničky.
  3. Formujte malé klobásky s hmotnosťou okolo 50 g a dĺžkou 15 cm. Napichujte ich na špajdle a grilujte približne 10 minút, pričom raz otočte. Podávajte s arménskym chlebom, bylinkami a zeleninou.

Jednoduchá rybacia polievka

rybacia polievka
Jednoduché a chutné jedlá na grilovanie v prírode Foto: www.freepik.com

Ingrediencie:

  • 3 litre vody
  • 1 kg rýb
  • 2 cibule
  • 5-6 zemiakov
  • 2 polievkové lyžice prosa
  • bobkový list
  • bylinky
  • soľ
  • celé čierne korenie

Postup:

  1. V kotlíku priveďte vodu do varu. Pridajte proso a očistené zemiaky.
  2. Rybu očistite a nakrájajte na veľké kusy. Keď sú zemiaky takmer hotové, pridajte rybu, celé korenie, bobkový list a soľ podľa chuti.
  3. Varte ešte približne 7 minút, kým sa ryba uvarí. Na záver pridajte čerstvé bylinky.

Zemiaky so slaninou

grilované zemiaky so slaninou
Jednoduché a chutné jedlá na grilovanie v prírode Foto: www.freepik.com

Ingrediencie:

  • 1 veľký zemiak
  • 200 g slaniny
  • soľ
  • koreniny podľa chuti

Postup:

  1. Dôkladne umyte zemiak a prekrojte ho na polovicu. Osoľte.
  2. Slaninu nakrájajte na plátky veľkosti zemiakového rezu, osoľte a pridajte koreniny podľa chuti.
  3. Napichnite všetko spolu na špajdlu a pečte na grile do zlatista.

Varené víno

varené víno
Jednoduché a chutné jedlá na grilovanie v prírode Foto: www.freepik.com

Ingrediencie:

  • 2 fľaše červeného vína
  • 1 citrón
  • 3 pomaranče
  • 3 škoricové tyčinky
  • 3/4 šálky cukru
  • 12 klinčekov

Postup:

  1. Nalejte víno do kotlíka a zohrievajte. Pridajte nakrájané ovocie, cukor a koreniny, miešajte.
  2. Ohrievajte, kým sa cukor nerozpustí, ale nedovoľte, aby zmes začala vrieť. Potom odstavte z ohňa a nechajte glintwein 10-15 minút odpočívať.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané