Jednoduchá pomazánka z červenej repy

Zdieľať
pomazánka
Jednoduchá pomazánka z červenej repy Foto: www.freepik.com

Začiatok jari signalizuje návrat k jednoduchosti a zdravému stravovaniu. V tomto období, keď je výber zeleniny obmedzený a ceny sú vysoké, vyniká jedna zelenina svojou dostupnosťou, cenou a flexibilitou v kuchyni. Predstavujeme vám červenú repu – superpotravinu, ktorá obohatí váš jedálniček nielen výživovou hodnotou, ale aj nekonečnými možnosťami jej využitia.

V dnešnej dobe sa zdá, že v obchodoch naozaj stojí za to investovať hlavne do červenej repy. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si z nej skvelú večernú pomazánku. Začiatkom jari nie je veľa zmysluplných alternatív k koreňovej zelenine, možno s výnimkou kapusty. Avšak väčšina zeleniny je buď nízkej kvality, alebo predražená. Preto sa oplatí siahnuť po červenej repe – zelenine, ktorá je nielen cenovo dostupná, ale aj zdravá a chutná. Červenú repu môžete fantasticky upiecť v rúre spolu so zemiakmi, mrkvou a petržlenom, všetko posypané provensálskym korením a obľúbeným syrom. Z červenej repy sa dá tiež pripraviť excelentná pomazánka. Navyše, tento skromný koreň obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, ktoré podporujú zdravie srdca a ciev, a zároveň posilňujú imunitný systém. Vyskúšajte našu inovatívnu receptúru na pomazánku z červenej repy s kozím syrom a vlašskými orechmi – kombinácia, ktorá vás ohromí svojou jedinečnosťou a chuťou.

Čo potrebujete

  • Jednu väčšiu buľvu červenej repy
  • Majolku
  • Korenie
  • Soľ
pomazánka s chlebom
Jednoduchá pomazánka z červenej repy Foto: www.freepik.com

Naozaj. Viac nie je potrebné. A recept je taký jednoduchý, že na začiatok len chceme varovať, že musíte dbať hlavne na to, aby ste ako šupky, repu alebo samotnú nátierku nikde nenechali, pretože púšťa takmer nevyprateľnú farbu.

Samotný recept: Nastrúhajte buľvu červenej repy do misky na jemnom strúhadle. Nemusí byť varená. Stačí aj surová. Naopak – pokiaľ ju uvaríte, prídete o chuť a vitamíny.

Pridajte dve lyžice majolky, dve štipky soli a korenie podľa chuti. Zamiešajte a podávajte s chlebom alebo bagetou.

Ak si chcete ešte prilepšiť, nastrúhajte do nátierky palec chrenu.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané