Je vhodný kokosový olej na vyprážanie?

Zdieľať
Coconut oil cooking.jpg

Vzhľadom k tomu, že kokosový olej odoláva vysokým teplotám, je tiež skvelou alternatívou k slnečnicovému alebo olivovému oleju pri varení a smažení.

Coconut oil cooking.jpg

Ako s ním správne vyprážať?

musí byť dostatočne zahriaty
správne ho používať
Nie je to veda. Jednoducho pridajte trochu kokosového oleja do panvice obvyklým spôsobom, ako s iným olejom..

Akú to bude mať chuť?

Keď používate rafinovaný kokosový olej na vyprážanie, tento olej zvyčajne stráca kokosovú chuť, takže jedlo stále chutí rovnako. Čo si možno všimnete, je vôňa smaženia kokosového oleja. To sa líši od použitia iných olejov. Takže sa naozaj nemusíte obávať jedenia kokosových vajec so slaninou. Nerafinovaný kokosový olej má silnú kokosovú vôňu a arómu, čo je skvelé, ak chcete recept s kokosom..  Ak nie, prejdite na rafinovaný kokosový olej, ktorý je veľmi neutrálny.

Môže sa kokosový olej zahriať na vysokú teplotu?

Nerafinovaný kokosový olej sa môže zahriať na asi 176 stupňov Celzia . Je netoxický pri zahrievaní, pretože je to nasýtený tuk (tvorený mastnými kyselinami so stredne dlhým reťazcom), čo je stabilnejší tuk. Rafinovaný kokosový olej dokáže odolávať teplotám až okolo 232 ° C

Potraviny vhodné na vyprážanie kokosového oleja

Tento zoznam je takmer nekonečný, pretože nerafinovaný kokosový olej je prírodný tuk vhodný na vyprážanie. Je ideálny pre tých, ktorí chcú olej bez laktózy alebo je vhodný pre vegánov.

vajíčka
palacinky
mäso – hovädzie, kuracie, jahňacie, kačacie
ryby, všetky druhy
zelenina vrátane: cibule, cesnaku, papriky; zemiakov

Kokosový olej je vyrobený zo sušenej kokosovej buničiny. Rafinovaný kokosový olej bol filtrovaný a bielený, aby sa odstránili vône a nečistoty. Má tiež prísady na zníženie obsahu mastných kyselín a zvýšenie ich trvanlivosti. Na rozdiel od rafinovaného kokosového oleja sa nerafinovaný kokosový olej, tiež nazývaný „panenský“ kokosový olej, jednoducho získava lisovaním.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané