Japonci používajú pri krájaní zeleniny jednoduchý trik so špáradlom, ktorý im umožňuje krájať rýchlo a efektívne

Zdieľať
krájanie zeleniny
krájanie zeleniny Foto: Denisa Stachová

Ak vás už nebaví zdĺhavé krájanie zeleniny, keď si chcete pripraviť rýchly letný šalát, máme pre vás tip. Na japonských sociálnych sieťach sa objavil jednoduchý spôsob, ako tento proces zjednodušiť a urýchliť.

Nemusíte kupovať drahé kuchynské pomôcky

Kuchynské spotrebiče, ktoré často vidíme v reklamách alebo v obchodoch, síce vyzerajú lákavo, ale mnohé z nich len zaberajú miesto a používame ich veľmi zriedka. Takéto je to aj s rôznymi krájačmi a strúhadlami. Namiesto investovania do ďalších vecí, ktoré vám v kuchyni prekážajú, môžete ušetriť peniaze a zároveň si prácu výrazne zjednodušiť.

Jednoduché riešenie – špáradlo

používanie špáradla pri krájaní zeleniny
používanie špáradla pri krájaní zeleniny Foto: Denisa Stachová

Ak vás počas krájania trápi, že sa zelenina alebo ovocie lepí na nôž a tým vás spomaľuje, vyskúšajte obyčajné špáradlo. Prilepte ho k nožu pomocou lepiacej pásky a pustite sa do krájania. Špáradlo zabezpečí, že kúsky zeleniny sa nebudú lepiť na čepeľ a vy tak budete môcť pracovať plynulejšie a rýchlejšie.

Tento trik sa najlepšie osvedčí pri mäkkých druhoch zeleniny a ovocia, ako sú paradajky či uhorky. Pri tvrdších potravinách, ako je mrkva, môže byť trochu náročnejší.

Šaláty ako ideálna voľba na leto

Počas horúcich dní často hľadáme niečo ľahké a svieže. Šaláty sú vtedy ideálnou voľbou. Môžete si pripraviť klasický šalát, jednoduchú kombináciu paradajok a uhoriek.

Ovocné šaláty sú zase skvelé na doplnenie tekutín a hydratáciu tela. Fantázii sa medze nekladú – použite to, čo máte doma a na čo máte chuť. Pre osvieženie ho môžete podávať so zmrzlinou alebo chladenou šľahačkou. Ovocný šalát je tiež skvelou alternatívou ku klasickým dezertom – uspokojí chuť na sladké a zároveň nezaťaží žalúdok.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané