Prečítajte si niečo o tom, ako tento nápoj funguje a čo od neho čakať.
Jablčný ocot sa vyrába z jabĺk, ktoré sú rozdrvené a ktoré sa potom nechávajú kvasiť. Jablčný ocot je často označovaný ako elixír mladosti, zdravia a štíhlosti. Má mnoho vitamínu, enzýmov a minerálov a oplýva antibakteriálnymi účinkami.
Okrem toho pôsobí ako prírodné antibiotikum, ktoré ničí baktérie a vírusy v tele a posilňuje imunitu. A keby toho nebolo málo, tak sa o ňom hovorí, že napomáha s chudnutím a prejasňuje pleť.
Zabíja baktérie, kvasinky a huby
Jablčný ocot sa tradične používal pre rôzne druhy čistenia a ako dezinfekcia. Je bohatý na prírodné enzýmy, ktoré v tele eliminujú kvasinky spôsobujúce rôzne kvasinkové infekcie.
Pomocník v boji proti akné
Pomôže zatočiť s akné a inými kožnými problémami. Vyrovnáva totiž pH pokožky a pleť zároveň dezinfikuje. Môžete ho naniesť na tvár pomocou bavlnených tampónov. Nezabudnite ho ale najskôr zriediť, jeden diel octu a dva diely vody. Aplikujte ráno a večer.
Pomáha pri chudnutí
O jablčnom octe sa hovorí, že pomáha chudnúť. Dôvod je ten, že znižuje chuť do jedla, zrýchľuje metabolizmus a zmierňuje zadržiavanie vody. Ale pozor, nemôžete čakať, že vás jablčný ocot spasí. Môže to byť iba váš doplnok k zdravému stravovaniu a pohybu.
Znižuje cholesterol
Bolo zistené, že tento nápoj dokáže znižovať krvný tlak a hladinu zlého cholesterolu v krvi. Je nutná denná konzumácia.
Ako ho používať
Najlepšie je ho užívať hneď ráno na lačno. Zmiešajte 2 lyžice jablčného octu s teplou vodou (minimálne 250 ml) a po malých dúškoch vypite. V prípade potreby je možné dosladiť medom. Ak túžite zakúsiť chudnúce účinky jablčného octu, odporúča sa vypiť pohár vody s jednou lyžicu jablčného octu pred každým jedlom.
Myslite ale na to, že nie je ocot ako ocot. V prípade, keď túžite po hodnotnom produkte plného vitamínov a enzýmov, je nevyhnutné sa obzerať po takom, ktorý je nepasterizovaný a ideálne v bio kvalite. Ten obyčajný za pár eur zo supermarketu stačiť nebude. Pozrite sa v predajniach so zdravou výživou.