Geniálny nápad na lúpanie vajec. Tento spôsob budete používať už navždy, zaberie totiž iba 5 sekúnd

Zdieľať
vajcia

Pokiaľ často varíte vajcia, tak určite využijete týchto niekoľko spôsobov, ktoré urýchlia proces lúpania škrupiny. O ktoré metódy sa jedná? Mnoho ľudí má problémy s lúpaním vajec, pretože sa im škrupina lepí k bielku, ktorý sa následne začne deformovať. Preto sme pre vás pripravili niekoľko jednoduchých trikov, ktoré vám umožnia rýchlo a ľahko olúpať vajcia.

Lúpanie vajec

Lúpanie vajec je proces, ktorý si vyžaduje trpezlivosť, ale existuje jednoduchý spôsob, ako ho urýchliť – a nielen jeden! Zatiaľ čo sa vajcia varia, pridajte do vody plátky citróna. Tento citrus pomôže zmäkčiť škrupinu, čo uľahčí jej olúpanie. Keď sú vajcia uvarené, vyberte ich z vody a naklepte ich lyžicou.

Vďaka tomuto triku ušetríte veľa času, ktorý by ste inak museli venovať lúpaniu prilepených škrupín. Ak nemáte po ruke citrón, existujú aj iné spôsoby, ktoré môžu byť rovnako účinné. Pre ľahšie odstránenie škrupiny môžete do vriacej vody pridať pol lyžičky octu.

Ďalším spôsobom je dať do vody pol lyžičky soli, ale v tomto prípade je kľúčové, aby vajcia mali izbovú teplotu aspoň hodinu predtým, ako ich plánujete variť. Využiť môžete aj jedlú sódu. Stačí ju pridať do vody, v ktorej varíte vajcia. Jedlá sóda pomôže zjemniť škrupinu. Pridajte jednu lyžičku jedlej sódy do litra vody, v ktorej budete variť vajcia.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané