Generáciami preverený recept na nakladané uhorky. Odovzdala mi ho moja mamička a od tej doby ich inak nezaváram. Používam tajnú ingredienciu!

Zdieľať
00 8.jpg

Máte radi nakladané uhorky? Veľa ľudí si túto lahôdku vychutnáva. Niektorí majú to šťastie, že si môžu naložiť uhorky z vlastnej záhradky. Možno sa budete diviť, ale čo sa týka chuti, tak sú na tom oveľa lepšie nakladačky z Maďarska než od nás. Chutia naozaj skvele, takže ak ich chcete vyskúšať, a pritom neplatiť úplný balík, vyskúšajte tento recept.

Výrazná a skvelá chuť

Maďarská kuchyňa je už od pradávna známa svojou výraznosťou a skvelou chuťou, ktorá však nemusí zachutiť úplne všetkým. Napriek tomu však existuje pokrm, resp. potravina, ktorá zachutí všetkým. Sú to samozrejme už spomínané nakladané uhorky. Prieskumy ukazujú, že ľuďom chutia dokonca viac ako tie naše slovenské, a to už je čo povedať. V nakladaní uhoriek sme sa totiž vždy radili na popredné priečky. Možno je to ale naozaj inak.

Potrebné ingrediencie

Vyskúšajte si doma naložiť vaše vlastné nakladané uhorky podľa tohto maďarského receptu a zistíte, že na tom naozaj niečo je. Ich uhorky sú vážne skvelé.

K ich príprave budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

1 kg uhoriek, 6 strúčikov cesnaku, 3 lyžice horčičného prášku, 150 ml vínneho octu, 1 liter vody, 12 kusov klinčekov, 1 lyžicu soli, 100 g cukru a korenie podľa chuti.

Naskladať, zaliať a sterilizovať

Teraz sa poďme pozrieť, ako postupovať pri nakladaní. V prvom rade uhorky poriadne očistite od hliny a pomocou noža zľahka zrežte ich špičky. Pripravte si prázdne poháre na nakladanie, ktoré samozrejme poriadne vymyte. Do každej vložte dva strúčiky cesnaku, korenie podľa chuti, jednu lyžičku horčičného prášku a klinčeky. Potom do pohára naskladajte rovnomerne uhorky, aby sa ich tam vošlo, čo najviac. Nálev si pripravíte zmiešaním vody, octu, soli a cukru. Akonáhle tento nálev privediete k varu, nalejte ho do každého pohára, ktoré ihneď zaskrutkujte. Nakoniec varte poháre v hrnci po dobu 5 minút, aby sa riadne sterilizovali. Potom ich nechajte vychladnúť a uložte na chladné miesto. Prajeme dobrú chuť!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané