Dve guľôčky z alobalu: toto dokážu aj vo Vašej práčke!

Zdieľať

Alobal má snáď každá gazdinka vo svojej domácnosti. Zvyčajne ho používame iba v kuchyni na uchovávanie a balenie potravín. Je to ale škoda, pretože alobal má mnohé využitia. Jedno z nich je napríklad pri praní, kedy dve guľôčky z alobalu môžu navýšiť účinnosť Vášho prania. Občas sa stane každej gazdinke, že z práčky vytiahne prádlo, ktoré na sebe má stále škvrny. Potom nám nezostáva nič iné, než ho vyprať znovu za použitia silných odstraňovačov škvŕn. Alebo nie?

Alobal pomáha pri praní

V skutočnosti postačí, keď pri praní vložíte do bubna práčky spolu s bielizňou tiež dve guľôčky z alobalu. Prečo? Alobal posilňuje účinnosť Vášho pracieho prostriedku, takže v konečnom dôsledku je jeho prácou sila oveľa väčšia. Naviac má tiež antistatický účinok. Vzhľadom k jeho nízkej cene ho môžete používať preventívne, alebo len na silne znečistenú bielizeň. Vhodné je aj na bielizeň, ktorú sa Vám nevydarilo vyprať na prvýkrát.

Použite niekoľkokrát po sebe

To najlepšie na tejto metóde je to, že alobal stráca svoje vlastnosti pri praní len minimálne. Takže ho môžete používať pokojne aj pol roka na pranie stále dokola. Ďalšou výhodou je menšia tvorba žmolkov na oblečení a v neposlednom rade tiež žiadne škvrny od pracieho prostriedku. To je výhodou najmä pre tmavé a čierne oblečenie.

Nezatvárajte dvere práčky

Ak chcete predĺžiť životnosť svojej práčky, potom je vhodné po každom praní nechať otvorené dvierka. Ak totiž dvierka zavriete, tak vlhkosť z práčky zostáva vo vnútri a poškodzuje bubon práčky. Navyše vlhko a teplo je skvelým prostredím, v ktorom vznikajú baktérie a ďalšie škodlivé mikroorganizmy. Tie môžu spôsobiť nepríjemný zápach z Vašej práčky, nedokonale vyprané prádlo a tiež zdraviu škodlivé prostredie.

Perte správne

Voľte vhodné programy, ktoré používate na pranie bielizne. Dodržujte návody na pranie, ktoré má každý kúsok oblečenia na ceduľke. Neperte na vyššie teploty, než ktoré oblečenie znesie. Používajte správne množstvo pracieho prášku.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané