Droždie nielen na pečenie. Z droždia je možné pripraviť aj hnojivo pre paradajky

Zdieľať
pestovanie rajčín
Droždie nielen na pečenie. Z droždia je možné pripraviť aj hnojivo pre paradajky

Veľa ľudí vo svojich záhradkách nepoužíva žiadne chemické hnojivá. Vďaka tomu máme síce jabĺčka a mrkvu, ktoré nie sú dokonalé, ale aspoň vieme, že sú 100x zdravšie. Nie sú však pesticídy ako pesticídy. Tie domáce a prírodné hnojivá sú v poriadku, hlavne pokiaľ si ich vyrobíte sami, a teda presne viete, čím rastlinky hnojíte.

Domáce hnojivo je to najlepšie

Efekt po použití domáceho hnojiva bol neuveriteľný. Všetko, čo budete potrebovať, je len voda, droždie a cukor v tom správnom pomere. Táto zmes je nielen hnojivom, ale pomáha rastlinke pri raste a robí ju silnejšou a odolnejšou. Teraz sa pozrime, ako si také hnojivo namiešať.

voda, cukor, droždie
Droždie nielen na pečenie. Z droždia je možné pripraviť aj hnojivo pre paradajky Foto: depositphotos.com

Ako na to?

Do vedra si napustíme teplú vodu (cca 6 litrov), ktorá by však nemala mať viac ako 35 stupňov. Do vody pridáme 15 gramov suchého droždia a 15 lyžíc cukru. Celú zmes dobre premiešame. Teplota vody musí byť do 35 stupňov preto, aby kvasinky nestratili svoj účinok. Zmes necháme odstáť cca 8 hodín, ideálne cez noc, a potom to celé dobre premiešame. Túto zmes pripravujte vo väčšom vedre.

Dávkujte dvakrát denne

Pokiaľ budete mať hnojivo hotové ráno, môžete to vyskúšať ešte predtým ako vyjde slnko a druhú polovicu si nechajte na večer, keď zapadne. Toto hnojivo sa najviac osvedčilo na uhorky a paradajky, no vyskúšať ho môžete na všetko.

hnojivo
Droždie nielen na pečenie. Z droždia je možné pripraviť aj hnojivo pre paradajky Foto: www.freepik.com

Vhodné je aj proti škodcom

Toto hnojivo si môžete dať aj do rozstrekovača a postrekovať listy rastlín, čím ich chránite pred rôznymi ochoreniami. Skvelé hnojivo, ktoré nestojí takmer nič a napriek tomu je veľmi efektívne. Pokiaľ chcete mať bohatú zeleninovú úrodu, určite vyskúšajte!

Zdroj: prosvet.cz

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané