Dôvod, prečo jesť čokoládu. Spomaľuje starnutie pleti a zlepšuje pamäť

Zdieľať
čokoláda
čokoláda www.freepik.com

Zjedla ste niekoľko štvorčekov čokolády a cítite sa previnilo? Nemáte prečo! Podľa vedcov z Univerzity Cambridge má čokoláda pozitívne účinky na naše zdravie. Ak chcete maškrtiť bez výčitiek, dopriať by ste si mali čokoládu s aspoň 70% podielom kakaa.

Čokoláda so 70% podielom kakaa

Pokiaľ máte rada sladké, je to pre vás dobrá správa! Zabudnite ale na mliečnu čokoládu alebo najrôznejšie čokoládové polevy. Keď chcete maškrtiť bez výčitiek a zároveň urobiť niečo pre svoje zdravie, siahnite radšej po tmavej čokoláde, ktorá by mala obsahovať aspoň 70% kakaa.

Pozitívne účinky na pleť

Táto tmavá čokoláda je plná zdraviu prospešných antioxidantov, ktoré spomaľujú známky starnutia pleti. Sami vedci z Univerzity Cambridge dokázali, že 70 % čokolády obmedzujú vznik vrások.

Ich výskum na vzorke ľudí vo veku 50 až 60 rokov trval celkom 4 týždne. Títo ľudia každý deň zjedli 7,5 gramu čokolády so 70% podielom kakaa. Na konci výskumu bola ich pokožka menej zápalová a naopak viac prekrvená. A vrásky mali menej viditeľné. Podľa vedcov bola na konci výskumu ich pleť porovnateľná s ľuďmi, ktorí sú o 20 až 30 rokov mladší.

Zahoďte drahé krémy

A čo na to hovoríme my? Zabudnite na drahé krémy. Ak vás nejaké tie vrásky trápia už teraz, dajte sa na zdravé maškrtenie! Ďalšou pozitívnou správou pre vás určite bude aj to, že kakao, ktoré je súčasťou čokolády, obsahuje flavanoly, čo sú látky, ktoré vám zlepšia pamäť aj sústredenie. Takže, až si nabudúce zase zoberiete tabuľku horkej čokolády s vysokým podielom kakaa, výčitky zahoďte bokom!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané