Domáci cesnakový sirup je výborný na posilnenie imunity. Uľaví vám tiež od nádchy a chrípky

Zdieľať
00 3.jpg

Doba prechladnutí, chrípok či angín sa neúprosne blíži. Preto nie je od veci, keď sa ňu pripravíte s dostatočným predstihom. Naštartujte svoj imunitný systém domácim cesnakovým sirupom, ktorý pre vašu obranyschopnosť predstavuje oveľa väčší prínos ako kupované doplnky stavy. Akým spôsobom si teda cesnakový sirup vyrobíte?

Cesnak ako všeliek: Ničí zápal, dezinfikuje aj detoxikuje

Cesnak patrí k najsilnejším prírodným antibiotikám. Okrem toho má prirodzené dezinfekčné účinky, ničí zápal kdekoľvek v tele, dobre si poradí s parazitmi či mykózami, a navyše posilňuje imunitný systém. Môžete ho tiež využiť na riadenej detoxikáciu tela.

Ak ale máte problém zožrať samotný cesnak v surovom stave, môžete si z neho vyrobiť chuťovo oveľa prijateľnejšie cesnakový sirup, ktorý účinkuje veľmi podobne.

01 3.jpg

Cesnakový sirup ako prevencia jesenných a zimných ochorení

Počas jesenných a zimných mesiacov na nás bacily skáču zo všetkých strán. Aby sme sa im ubránili a neskončili sme s horúčkami v posteli, nie je od veci, keď začneme od skorého jesene myslieť na prevenciu v podobe posilnenie imunity.

Ak neveríte nakupovaným doplnkom stravy, a chcete si naopak posilniť imunitu prírodnou cestou, stavte na cesnak. A to ako v čerstvom stave, tak práve vo forme cesnakového sirupu. V cesnaku totiž nájdete vysoký podiel alicínu, čo je látka, ktorá významne napomáha posilňovať imunitný systém a chráni vás tak pred nebezpečnými vírusmi a baktériami.

Návod na domáce cesnakový sirup: Pridajte med a jablčný ocot

Príprava domáceho cesnakového sirupu je veľmi jednoduchá. Potrebujete iba tri základné zložky. A to cesnak, med a jablčný ocot. Med pritom rovnako ako cesnak posilňuje imunitný systém a má antibakteriálne a antivirotické účinky. Tiež jablčný ocot vám pomôže zvlášť v období chrípok, pretože tlmí počiatočné bolesti hrdla a zmierňuje nachladnutie.

Potrebujete:

  • 10 strúčikov kvalitného českého cesnaku
  • 200 g pravého včelieho medu (najlepšie od včelára)
  • 200 ml jablčného octu

02 1.jpg
Postup:

  1. Všetky strúčiky najprv roztlačte cez lis na cesnak. Cesnakovou pastu potom spracujte nožom do najjemnejšie konzistencie.
  2. Do pohára vložte med, jablčný ocot a rozotrený cesnak, ktoré spolu dobre rozmiešajte. Pohár následne uzavrite viečkom.
  3. Domáce cesnakový sirup nechajte v chladničke odstáť päť dní, potom ho môžete začať užívať.

Použitie domáceho cesnakového sirupu: K posilneniu imunity aj zahnanie choroby

Cesnakový sirup môžete používať preventívne na posilnenie imunitného systému. Jeho antibakteriálne a antivirotické účinky vám prídu vhod aj vtedy, keď budete cítiť, že na vás „niečo lezie“. V akých chvíľach teda pomoc cesnakového sirupu zaručene uvítate?

  • Keď ste prechladnutí, máte nádchu alebo chrípku.
  • Keď vás bolí hrdlo a cítite, že sa vám práve v týchto miestach usadila infekcie.
  • Keď ste zahlienení.

Keďže je domáci cesnakový sirup veľmi silný, nikdy ho nekonzumujte samotný, ale rieďte ho vodou. Ak ste zrovna chorí, alebo ste sa rozhodli, že si posilníte imunitu, každé ráno zmiešajte dve čajové lyžičky cesnakového sirupu s dvoma decilitre studenej vody. Tento nápoj následne vypite.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané