Cviklový sirup
Zrežte jednu väčšiu cviklu pri koreni tak , aby ste ju mohli postaviť.
Z vrchnej časti odrežte asi 2 cm, ale zrezaný kúsok nevyhadzujte.
Z cvikly vydlabte dužinu, aby vznikol akýsi pohárik.
Dnu nasypte jednu až dve lyžičky trstinového cukru, a prekryte zrezaným vrchnáčikom.
Nechajte stať na teplom mieste, kým nepustí šťavu,.
Vzniknutú tekutinu vypite, ideálne pred spaním.
Každý deň si pripravte čerstvý sirup a užívajte ho aspoň týždeň..
Podporíte svoju imunitu, prečistíte organizmus a zregenerujete pečeň..
Cibuľovo feniklový čaj
Očistite si dve väčšie cibule, nakrájajte na drobno, a pridajte jeden očistený fenikel nakrájaný na kúsky.
Treba ešte primiešať dva nasekané strúčiky cesnaku.
Zmes zalejte litrom vriacej vody.
Prikryte a nechajte 15 minút lúhovať.
Sceďte , pridajte dve lyžice medu a šťavu z polovice citróna.
Čaj pite vlažný po dúškoch počas dňa.
Uľaví vám pri zápale priedušiek a pri prechladnutí.
Mrkvový sirup
Rozmixujte dve väčšie mrkvy s pol litrom mrkvovej šťavy.
Zmes pomaly zohrievajte v hrnci na teplotu približne 70°C.
Sirup nesmie vrieť.
Odstavte a pridajte tri lyžice medu, šťavu z jedného citróna a nechajte vychladnúť.
Prelejte do sklenenej fľašky a skladujte v chladničke.
Užívajte trikrát denne jednu lyžicu.
Sirup je výbornou prevenciou prechladnutia, pomôže vám potlačiť kašeľ a podporí imunitu.