Domáca mliečna karamelka je lahodný a jednoduchý dezert, ktorý môžete pripraviť za pomoci bežných ingrediencií. Bez umelých prísad, len čisto prírodné suroviny. Tento recept vás očarí svojou jednoduchosťou a fantastickou chuťou, ktorú si zamilujete. Prečítajte si, ako si pripraviť túto pochúťku doma a potešte svoju rodinu a priateľov.
Chuť karamelky je neopakovateľná. Žiadna iná sladkosť nemá tak jemnú, aromatickú a bohatú chuť. Pripravte si takúto karamelku doma. Nie je to vôbec náročné, a výsledkom je výživný dezert, ktorý sa doslova rozpúšťa v ústach. Navyše, na prípravu domácej karamelky potrebujete len prírodné ingrediencie, základom je mlieko. Žiadne škodlivé prísady pre vaše telo. Začnime s prípravou tejto delikatesy!
Ingrediencie
- 1-2 litre mlieka
- 3 šálky cukru
- 1 šálka sušeného mlieka
- 100 g masla
Postup
- Najprv zmiešajte všetky ingrediencie okrem masla.
- Zmes vložte do hrnca a varte na nízkom plameni, neustále miešajúc. Varte, kým sladká hmota nezíska hnedastý odtieň.
- Keď zmes zhnedne, pridajte maslo a varte až do úplného zhustnutia.
- Príprava karamelky trvá približne hodinu a pol. Ak budete variť kratšie, vznikne skôr varený kondenzovaný mliečny krém. Ak budete variť príliš dlho, získate karamelové cukríky. Oboje sú však chutné!
Zdroj: takprosto.cc