Do pňa urobil niekoľko hlbších zárezov, do ktorých dal papier. Ak sa naučíte tento trik aj Vy, budete môcť grilovať kdekoľvek a kedykoľvek!

Zdieľať
Grilovať kdekoľvek a kedykoľvek
Do pňa urobil niekoľko hlbších zárezov, do ktorých dal papier. Ak sa naučíte tento trik aj Vy, budete môcť grilovať kdekoľvek a kedykoľvek! Foto: brightside.me

Radi chodíte do prírody a radi si tam aj niečo opečiete? Otvorené ohniská však nie sú všade a navyše na mnohých miestach sú v letných dňoch i zakázané. No mať vlastné ohnisko, ktoré je čisto prírodné, prenosné a navyše uzatvorené? To chce nápad! Každý gril predsa nemusí vyzerať takto …

Užiť si deň vo voľnej prírode a oddýchnuť si na čistinke v lese, kde si ugrilujete mäso, alebo opečiete špekáčiky? Nič nemôže byť jednoduchšie, hlavne ak máte po ruke tento malý zázrak! Pripravte si jeden peň a pílku, prípadne elektrickú pílu. Nezabudnite si do batohu pribaliť mäso a môžete sa pokojne vydať na celodenný rodinný výlet do lesa.

Prenosný a prírodný

Tento gril môžeme kľudne nazvať stopercentným eko ​​grilom. Celkom postačí ak si cestou pred opekaním nazbierate pár vetvičiek na založenie ohňa. Celý „vynález“ sa nazýva tiež tzv. Švédsky horák. Je ideálny vo všetkých smeroch a ocenia ho dokonca aj strážcovia prírody. Oheň Vám na ňom vydrží približne 2-3 hodiny, závisí od veľkosti kúsku dreva.

Odrežte si zo suchého kusa kmeňa stromu kus s priemerom približne 20-25 cm, aký uznáte za vhodný. Odporúčame však dlhý zhruba od dlane po lakeť.
Postavte ho a s pomocou pílky, alebo elektrickej píly do neho urobte niekoľko hlbších zárezov. Mali by siahať približne do dvoch tretín dĺžky vyrezaného kmeňa. V žiadnom prípade kmeň neprepoľte úplne.

Dovnútra zárezov napchajte noviny, alebo suchý papier, môžete ho poliať olejom a navrch naskladajte vetvičky, prípadne triesky. Zapáľte a počkajte, kým sa ohník nerozhorí. Potom ho chvíľu udržujte, aby kus zo stredu kmeňa zhorel a môžete začať s romantickou opekačkou.


Ako sa Vám tento nápad pozdáva? Nám príde úplne geniálny!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčané