Zelené fazuľky sú nízkokalorickou potravinou. Jeden šálka zelených strukov obsahuje len 37 kalórií ale naopak 4 g vlákniny, vďaka čomu dokážu skvele zahnať hlad. Sú zdrojom mnohých vitamínov a minerálov, ktoré naše telo po zime tak zúfalo potrebuje.
Americký vedci zistili, že zmierňuje symptómyastmy u detí a u seniorov zas pomáha ako prevencia artériosklerózy.
Nachádza sa v nej množstvo potrebných vitamínov, minerálnych látok, rastlinných bielkovín a najmä vlákniny.
Vitamín K
Zelené fazuľové struky obsahujú vitamín K, ktorý napomáha regenerácii a hojeniu rán. Zvyšuje vstrebávanie vápnika čím prospieva kostiam a kĺbom.
Vitamín C
Vysoký obsah vitamínu C sa bude nášmu telu hodiť zvlášť teraz, kedy je oslabené a hrozia mu časté nákazy. Jeho antioxidačné vlastnosti zlepšujú imunitný systém a tiež znižujú cholesterol v krvi.
Mangán
Zelené fazuľky sú bohatým zdrojom mangánu, ktorý je úspešným bojovníkom proti PMS, zlej nálade a depresiám. Napomáha telu lepšie vstrebávať vitamín B a E alebo horčík.
Vitamín A
Ďalší dôvod, prečo by ste mali jesť zelené fazuľky, je ich obsah vitamínu A. Tento antioxidant napomáha znížiť cholesterol v krvi, ale tiež zlepšuje vzhľad pleti a regeneráciu kožných buniek, dá sa o ňom teda hovoriť, ako o vitamínu krásy.