Chcete si doma pripraviť luxusný dezert, ktorý zbožňujú ľudia po celom svete? Tento jednoduchý trik vám ukáže, ako si v priebehu len 10 minút vychutnať delikátny francúzsky čokoládový mousse bez použitia vajec, krému alebo masla. Prekvapte svojich blízkych týmto rýchlym a chutným dezertom, ktorý je navyše bezpečný a jednoduchý na prípravu.
Luxusný dezert za 10 minút. Francúzsky čokoládový mousse bez vajec
Nie každá gazdinka sa odhodlá pripraviť klasický francúzsky čokoládový mousse, pretože sa tradične pripravuje zo surových vajec, čo nie je vždy bezpečné. Okrem toho, pôvodný recept vyžaduje chladenie dezertu na niekoľko dní. Nie každá žena má takú trpezlivosť. Ale každý túži ochutnať tento populárny a vyberaný francúzsky dezert!
Vďaka tomuto jednoduchému triku sa naučíte, ako pripraviť delikátny mousse bez vajec, krému a masla. Užite si jeho chuť bez zdĺhavej prípravy a obáv o bezpečnosť.
Ingrediencie
- 200 g tmavej čokolády s obsahom kakaa minimálne 60 %
- 180 ml vody
- 2 hrnce a miska
Príprava
- Naplňte väčší hrniec vodou a vložte doň menšiu misku. Potom ich vložte do chladničky. Pre rýchlejšie ochladenie môžete do vody pridať kocky ľadu. Miska musí byť veľmi studená.
- Do ďalšieho hrnca nalejte 180 ml vody a pridajte nalámanú tmavú čokoládu. Hrniec položte na slabý oheň a miešajte, kým sa čokoláda neroztopí. Nesmie sa variť!
- Vyberte hrniec z chladničky a nalejte horúcu čokoládu do studenej misky, ktorú nechávajte vo vode. Miešajte približne 10 minút. Môžete použiť metličku, mixér alebo len lyžicu. Prvých 5-7 minút sa zdá, že sa nič nedeje, ale potom sa hmota začne zahusťovať.
- Keď hmota získa konzistenciu pasty, mousse je hotový.
Čokoládový mousse môžete podávať ako samostatný dezert alebo napríklad ako doplnok k zmrzline.