Čo všetko dokáže pivo v domácnosti?

Zdieľať
Beer.jpg

Málokto vie, že nám tento zlatistý mok môže byť doma užitočný

Spoznajte jeho netradičné využitie.

Na škvrny

Beer.jpg

Podarilo sa vám rozliať čaj alebo kávu tak nešikovne, že ste poliali aj koberec alebo sedačku? Nemusíte hneď siahať po chemickom prostriedku. Skvelú službu vám urobí prekvapivo pivo! Škvrnu očistite handričkou namočenou v pive. Aby vám potom koberec či sedačka nelepili, očistite miesto následne ešte teplou vodou so saponátom.

Ako leštenka

Beer_2.jpg

Ani za leštenku nemusíte zbytočne míňať. Ak potrebujete obnoviť lesk a farbu dreveného nábytku, zoberte si na pomoc tento zlatistý mok. Nábytok z dubového dreva bude vyzerať ako nový, potrite ho zmesou pohára piva s približne troma lyžičkami cukru. Nakoniec povrch preleštite suchou handričkou.

Trápi vás zašlý lesk vašich obľúbených šperkov? Nemusíte sa s nimi rozlúčiť. Vyskúšajte netradičné účinky piva a budete milo prekvapené výsledkom. Nalejte trochu do misky a zlaté šperky do neho asi na hodinu vložte. Potom ich vyberte, opláchnite a jemne vyleštite suchou handričkou.

Ak chcete, aby mali vaše izbové kvety lesklé listy, pridajte pivo do vody, ktorou rosíte listy, budú potom krásne lesklé.

Otravné mušky

Tieto nepríjemné mušky nás doma dokážu poriadne otráviť. Tipov, ako sa ich zbaviť, existuje viac. Vyskúšať môžete aj ten s pivom. Do nádobky nalejte trochu piva a nepriedušne ju prekryte potravinovou fóliou alebo alobalom a potom do nej urobte malinké dierky vidličkou alebo nožom. Mušky naletia dovnútra, ale von sa už nedostanú..

Na uvoľnenie skrutiek

Pivo si totiž poradí aj so sakrutkami. Kyseliny v pive totiž pomôžu rozpustiť hrdzu, ktorá bráni v povolení skrutiek. Nalejte pivo priamo na skrutku a počkajte niekoľko minút. Hrdzi pomôžu narušiť aj bublinky, takže použite pivo čerstvo otvorené.

Tip do kuchyne

Nakoniec ešte jeden tip do kuchyne. Pretože pivo obsahuje kyseliny, je skvelým pomocníkom do kuchyne. Keď teda mäso naložíte na niekoľko hodín alebo cez noc do marinády s pivom, bude po pečenie alebo grilovanie krehkejšie. Pritom neovplyvní výslednú chuť mäsa.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčané