Čo by ste mali jesť na Zelený štvrtok, aby ste boli zdraví?

Zdieľať
velkonočná výzdoba
Čo by ste mali jesť na Zelený štvrtok, aby ste boli zdraví? Foto: www.freepik.com

Zelený štvrtok prináša nielen tradíciu, ale aj lahodné pokrmy. Objavte s nami 10 receptov na zelené jedlá, ktoré vás okrem dodržiavania zvykov potešia aj chuťovými zážitkami.

Zelený štvrtok je významným dňom vo veľkonočnej tradícii, sprevádzaný množstvom zaujímavých zvykov a povier. Okrem dodržiavania týchto tradícií môžete tento deň osláviť aj prostredníctvom lahodných zelených jedál, ktoré nie len posilnia vaše zdravie, ale aj vašu chuťovú pohodu. Čítajte ďalej a objavte desať skvelých receptov, ktoré nechýbajú na žiadnom zelenom štvrtku.

Gnocchi so špenátom

Rýchlovka, ktorú zvládnete pripraviť behom chvíľky a pochutná si na nej celá rodina. Použiť môžete čerstvé špenátové listy, ale pokojne siahnite aj po mrazených.

Brokolicová polievka

Polievka z brokolice má mnoho podôb – a táto je obzvlášť podarená. Pridáva sa do nej totiž strúhaný syr, vďaka ktorému je dokonale krémová.

gnocci
Čo by ste mali jesť na Zelený štvrtok, aby ste boli zdraví? Foto: depositphotos.com

Zapečená zelenina

Jedlá z jedného pekáča sú veľmi obľúbené – šetria totiž čas aj riad. Na Zelený štvrtok môžete vyskúšať tento recept na zapečenú brokolicu s karfiolom, šunkou, syrom a smotanou. Chutí výborne.

Polievka s kučeravým kelom

Kel kučeravý je ohromne zdravý, ale  je to trochu prehliadaná zelenina. Pripraviť z neho môžete šalát, chrumkavé chipsy alebo túto skvelú toskánsku polievku.

Zelené palacinky

Palacinky sú vždy dobrý nápad a tieto zelené vám budú rozhodne chutiť. Cesto sa pripravuje klasicky z múky, mlieka a vajec, o žiarivú farbu sa postará rozmixovaný špenát.

Cestovinový šalát s pestom

Kombinácia brokolice, hrášku a bylinkového pesta je pre Zelený štvrtok ako stvorená. Použiť môžete tradičné bazalkové pesto alebo skúsiť verziu z medvedieho cesnaku.

cestovinový šalát
Čo by ste mali jesť na Zelený štvrtok, aby ste boli zdraví? Foto: www.freepik.com

Pečená brokolica

Pokiaľ vás varená brokolica neláka, skúste ju upiecť s parmezánom. Má jemnú orieškovú chuť, je krásne chrumkavá a hodí sa aj ako zobanie k televízii.

Hrášková nátierka

Máte málo času? Pripravte si nátierku z hrášku, ktorá je hotová v priebehu 5 minút. Skvele chutí na čerstvom pečive, môžete ju ale použiť aj ako omáčku na cestoviny.

Brokolicové placky

Placky sú skvelý spôsob, ako naservírovať zeleninu deťom. Sú skvelé aj ako desiata do školy alebo kancelárie a vyladiť si ich môžete presne podľa svojej chuti.

nátierka
Čo by ste mali jesť na Zelený štvrtok, aby ste boli zdraví? Foto: www.freepik.com

Bulgurový šalát s petržlenovou vňaťou

Do tohto výborného šalátu s bulgurom a fetou patrí naozaj štedrá porcia nasekanej čerstvej petržlenovej vňate.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané