Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čistá a uprataná kuchyňa . Ako na to?

reklama:
Sidekix media vyi9oikl1we unsplash.jpg
Foto Sidekix Media na Unsplashunsplash.comsidekix?utm_medium=referral&utm_campaign=photographer-credit&utm_content=creditBadge" target="_blank" rel="noopener noreferrer" title="Download free do whatever you want high-resolution photos from Sidekix Media">unsplash-logoSidekix Media

Univerzálne doštičky

Na mäso, zeleninu a ryby používajte rozdielne doštičky. Je dôležité vedieť, že plastové doštičky sú škodlivejšie z hľadiska rastu patogénnych baktérií ako drevené dosky.

Škrabance, ktoré sú výsledkom dlhodobého používania, sa prehlbujú a ich čistenie je čoraz ťažšie.

Kuchynské utierky a uteráky

V jednej štúdii sa vedci rozhodli preskúmať baktérie, ktoré zozbierali na 100 utierkach a uterákoch, ktoré sa používali mesiac. Výsledky ukázali, že takmer polovica z nich mala baktérie, ktoré sú zdraviu škodlivé.

Rovnaké utierky a uteráky sa používali aj na viac prác – od utierania kuchynskej linky,  cez odstraňovanie ľahších a menších škvŕn až po leštenie .Je jasné že mali viac baktérií ako tie, ktoré sa používali osobitne.

Preto by ste mali mať vo vašej kuchyni najmenej dve alebo tri utierky, ktoré budete používať na osobitné potreby, a prať ich najmenej každé dva týždne.

Ďalšou hygienicky prijateľnou možnosťou je použitie papierových utierok, ktoré sa dajú použiť iba raz. Potom ich vyhodíme, a preto sa baktérie nemôžu ďalej rozmnožovať.

Caroline attwood rce2kvj0gse unsplash.jpg
Foto Caroline Attwood na Unsplashunsplash.comcarolineattwood?utm_medium=referral&utm_campaign=photographer-credit&utm_content=creditBadge" target="_blank" rel="noopener noreferrer" title="Download free do whatever you want high-resolution photos from Caroline Attwood">unsplash-logoCaroline Attwood

Súpravy nožov

Nožová súprava, ktorá sa dodáva so stojanom, zaberie veľa miesta v kuchyni. Pokiaľ nie ste profesionálny kuchár a pravidelne používate päť a nie 15 nožov každý nepotrebujete ich až toľko a obzvlášť nie v stojane na kuchynskej linke.Zhromažďuje sa na nich len prach a mastnota..

Najlepšie je investovať do troch kvalitných nožov, ktoré určite uspokoja všetky potreby kuchyne, a potom sa o nej aj dobre starať , aby boli čisté a nabrúsené..

Stocksnap_ux06ymopvi.jpg
stocksnap.io

Kanvica s vodným kameňom

Ak pravidelne pijete vodu alebo nápoje z prevarenej vody z kanvice plnej vodného kameňa, môže sa  vodný kameň vo forme vápnika dostať do krvných ciev, krvi a obličiek, ale aj do ostatných orgánou vo vašom tele.

Prebytočný vápnik sa môže hromadiť v kĺboch, upchávať krvné cievy alebo viesť k obličkovým kameňom.

Okrem zdravotných problémov majú usadeniny vodného kameňa zlé vedenie tepla, čo znamená, že kanvica bude ohrievať vodu pomalšie a v najhoršom prípade poškodí spotrebič.

Naplňte kanvicu zmesou octu a vody a zapnite ju, aby sa voda prevarila.
Potom nechajte vychladnúť a vypláchnite ju..

Plastové nádoby na potraviny

Plastové nádoby  nie sú vhodné na dlhodobé skladovanie potravín, takže plast ako materiál je vhodný na množenie baktérií.

Lepšou možnosťou by bolo jeho nahradenie sklenenými nádobami.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

11733547 10205904570365195 1047848894 o
Autor Dátum 29. januára 2020
K téme ,

K téme

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.