Chystáte sa na varenie šťavnatých kuracích placiek? Prezradím vám tajnú ingredienciu, ktorá z nich spraví to najemnejšie mäso.
Sú to strúhané jablká. Túto ingredienciu mi poradila moja stará mama a do teraz ich tak varím.
Ingrediencie
- 600 gramov mletého kuracieho mäsa
- 1 lyžička soli
- dve jablká
- jedna fialová cibuľa
- dve vajcia
- dva strúčiky cesnaku
- trochu mletého čierneho korenia
- päť polievkových lyžíc kukuričnej múky
- 100 mililitrov rafinovaného slnečnicového oleja
Postup
- Ošúpte cibuľu a jablká, nakrájajte ich na malé kúsky. Na slnečnicovom oleji ich zľahka opražíme.
- Smažte, kým cibuľa nie je úplne uvarená.
- Nakrájajte si cesnak a mleté mäso zmiešajte s nasekanou cesnakovo-jablkovo-cibuľovou zmesou.
- Pridajte vajcia a znova premiešajte. Dochuťte soľou a korením.
- Zo mäsovej zmesi vytvarujte okrúhle placky, a posypte kukuričnou múkou.
- Vyprážajte na slnečnicovom oleji.