Chcete aby sa kuracie placky roztopili v ústach? Pridajte do mletého mäsa túto prísadu a budete prekvapení

Zdieľať
kuracie placky
Chcete aby sa kuracie placky roztopili v ústach? Pridajte do mletého mäsa túto prísadu a budete prekvapení Foto: www.shutterstock.com

Chystáte sa na varenie šťavnatých kuracích placiek? Prezradím vám tajnú ingredienciu, ktorá z nich spraví to najemnejšie mäso.

Sú to strúhané jablká. Túto ingredienciu mi poradila moja stará mama a do teraz ich tak varím.

Ingrediencie

  • 600 gramov mletého kuracieho mäsa
  • 1 lyžička soli
  • dve jablká
  • jedna fialová cibuľa
  • dve vajcia
  • dva strúčiky cesnaku
  • trochu mletého čierneho korenia
  • päť polievkových lyžíc kukuričnej múky
  • 100 mililitrov rafinovaného slnečnicového oleja
kuracia placka
Chcete aby sa kuracie placky roztopili v ústach? Pridajte do mletého mäsa túto prísadu a budete prekvapení Foto: www.shutterstock.com

Postup

  1. Ošúpte cibuľu a jablká, nakrájajte ich na malé kúsky. Na slnečnicovom oleji  ich zľahka opražíme.
  2. Smažte,  kým cibuľa nie je úplne uvarená.
  3. Nakrájajte si cesnak a mleté mäso zmiešajte s nasekanou cesnakovo-jablkovo-cibuľovou zmesou.
  4. Pridajte vajcia a znova premiešajte. Dochuťte soľou a korením.
  5. Zo mäsovej zmesi vytvarujte okrúhle placky, a posypte kukuričnou múkou.
  6. Vyprážajte na slnečnicovom oleji.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané