Cesnak je prírodné antibiotikum, ktoré posilňuje odolnosť organizmu a slúži ako pomocná látka pri liečbe prechladnutia a chrípky.
Čo tak vyskúšať si cesnakový sirup?
Liečivé vlastnosti cesnaku už poznali naše babičky..
Preto sa nebránili jeho dennému pojedaniu aj v surovom stave..
Neraz som videla tú moju ,
ako si plátky z cesnakového strúčiku starostlivo ukladala na chlebík s maslom..
V cesnaku obsiahnutý allicín ma silný baktericídny účinok
takže je to naozaj prírodné antibiotikum.
Ak ho skutočne nechcete jesť surový ,
vyrobte si tento sirup,
a počas chrípkového obdobia, alebo len tak preventívne
ho môžete užívať.
Ak ste dostali nádchu,alebo vás už chrípka prekvapila,
určite vám pomôže urýchliť liečbu.
Pri akých ochoreniach sa sirup odporúča užívať:
- Oslabená imunita
- infekcie horných a dolných dýchacích ciest
- prechladnutie a chrípka
Potrebné ingrediencie na prípravu sirupu:
- 2 – 3 cesnakové hlávky
- 6 lyžíc medu
- 3 citróny
- 1 šálka studenej vody (prevarenej ,alebo minerálnej)
Sirup si pripravíme tak, že si pretlačíme očistený cesnak,
vytlačíme šťavu z citónov,
a všetko zalejeme medom..
Takto pripravenú zmes necháme 24 hodín postáť..
Potom zalejeme vodou a precedíme cez gázu..
Pokiaľ máte odvahu, nemusíte cediť ale sirup užívajte aj s kúskami cesnaku..
Užívajte denne aspoň 2 x po jednej polievkovej lyžici..
pokiaľ vás už choroba zastihla aj viackrát denne..