Rakúsky vedec Rudolf Brojs sa vo svojom výskume zameral na skúmanie nádorových ochorení a prírodné možnosti boja s nimi.
Jeho výskum nakoniec vyústil v špeciálne zostavený program pre pacientov trpiacich rakovinou, ktorý trvá 42 dní. V rámci tohto programu je cieľom rakovinotvorné bunky „vyhladovať“ a posilniť zdravie a odolnosť celého tela. K tomu má slúžiť najmä zeleninová šťava, zložená z viacerých druhov zeleniny, ktorej najdôležitejšou ingredienciou je červená repa. Okrem toho pacienti v tomto období pijú iba čaj.
Čo je potrebné k výrobe liečivej kúry
Aby ste si pripravili liečivú zeleninovú šťavu presne podľa vedcovho receptu, budete potrebovať:
- samozrejme už spomínanú červenú repu ako základ
- stopkový zeler
- reďkovky
- mrkvu
- zemiaky
Táto zeleninová šťava bola starostlivo zostavená tak, aby obsahovala iba minimálne množstvo cukrov, vrátane glukózy, ktorou sa nádorové bunky „živia“. Na základe toho dochádza k zmenšovaniu nádorov a zároveň k posilneniu organizmu v boji proti týmto škodlivým bunkám.
Dôvod, prečo Rudolf Brojs zvolil práve tento mix zeleniny, nie je zďaleka náhodný. Vedec skúmal zloženie a účinky jednotlivých druhov zeleniny a vyššie uvedené druhy zaradil do džúsu vďaka ich špeciálnym vlastnostiam.
Vlastnosti jednotlivých zložiek
O červenej repe je už dlhšiu dobu známe, že je účinná v boji proti leukémii, ale aj proti iným nádorovým ochoreniam.
Pokiaľ ide o stopkový zeler, ten je doslova nabitý vlákninou, ktorá umožňuje telu účinne sa zbavovať škodlivín, a obsahuje tiež látku znižujúcu riziko vzniku nádorových ochorení v určitých častiach tela, napríklad v prsiach alebo zažívacom trakte.
Rovnako u reďkoviek preukázali štúdie ich účinky v boji proti rakovine. Obsahujú veľké množstvo užitočných látok, napríklad antioxidanty, vitamín C a toľko potrebnú vlákninu.
Mrkvu si ľudia zvyčajne spájajú s jej jedinečnými účinkami na zrak. Obsahuje však aj farbivá, ktoré sú z rovnakej skupiny ako farbivá v červenej repy, a pôsobí protinádorovo.
Zemiaky spolu napríklad s karfiolom patria medzi biele potraviny a podľa čínskych vedcov ich konzumácia znižuje riziko vzniku nádorového ochorenia, najmä žalúdka.