Červená kapusta: superpotravina bojujúca proti nadváhe, chorobám a starnutiu

Zdieľať
červená kapusta www.gettyimages.com

Červená kapusta sa vracia do našich jedálničkov! Šťava z tejto zeleniny je doslova nabitá vitamínmi C a K a jej pitie je spojené s mnohými výhodami vrátane chudnutia, zlepšenia zdravia, zníženie zápalov a detoxikácie organizmu. Pripravte si zázračný nápoj z červenej kapusty aj vy!

Mnohostranný zázrak

Surová červená kapusta má vysoký obsah vitamínu C, K, A a B6, ďalej minerálov ako horčík, draslík a ďalšie živiny. Antioxidanty v kapustovej šťave majú silné protirakovinové vlastnosti. Síra prispieva k tvorbe keratínu, ktorý je zodpovedný za zdravé a silné vlasy, nechty a pokožku. Antokyány a vitamín K pomáhajú s funkciou mozgu, s koncentráciou a dokážu znížiť riziko vzniku Alzheimerovej choroby. Draslík bojuje proti vysokému krvnému tlaku. V neposlednom rade je to skvelý pomocník pri redukcii hmotnosti, pretože má nízky obsah kalórií a tukov, ale vysoký obsah vlákniny a bielkovín.

Možno šťavu z červenej kapusty pripraviť chutným spôsobom?

Samozrejme! Možno nie ste milovníkom červenej kapusty a šťavu z neho si už vôbec neviete predstaviť. Ale nebojte sa! Túto superpotravinu môžete pripraviť veľmi chutným spôsobom. Tajomstvo tkvie v tom, že šťavu z červenej kapusty skombinujete so správnymi ingredienciami. Následne sa dozviete, ktoré ingrediencie sú najvhodnejšie a už po prvom oku budete sami milo prekvapení, ako lahodný nápoj ste si pripravili.

Recept na lahodný nápoj plný vitamínov

Príprava tohto nápoja je jednoduchým a rýchlym spôsobom, ako zaradiť červenú kapustu do svojho každodenného jedálnička. Veľkou výhodou nepochybne je, že sú v recepte použité lacné a ľahko dostupné ingrediencie.

Ingrediencie

  • 300 g červenej kapusty
  • 1 zelené jablko alebo 1 hrušku
  • Jeden zväzok čerstvej bazalky
  • Jeden zväzok čerstvej mäty

Spôsob prípravy:

Všetky ingrediencie dôkladne umyte. Nakrájajte na menšie kúsky a vložte do mixéra. Mixujte tak dlho, kým nevznikne tekutá šťava. Nápoj konzumujte 2x denne vždy pred jedlom. Pred mixovaním nemusíte jablká alebo hrušky lúpať ani zbavovať jadra. Pre maximálne využitie vitamínov a živín postačí ovocie dôkladne opláchnuť.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané