Bio mäso doma. 3 ingrediencie, ktoré musíte mať

Zdieľať
marinovanie mäsa
Bio mäso doma. 3 ingrediencie, ktoré musíte mať Foto: depositphotos.com

Viete, že aj z najlacnejšieho mäsa si môžete urobiť výborné bio jedlo? Je to jednoduchšie, ako by ste si mysleli. Stačia vám na to len tri bežné ingrediencie, z ktorých si pripravíte čarovnú marinádu. Poďme sa na to pozrieť!

Zázračná marináda pre bio mäso. Stačia len tri ingrediencie

Nie je žiadnym tajomstvom, že mäso z bežných supermarketov často neoplýva veľkou kvalitou. Nevieme, v akých podmienkach boli zvieratá chované, či boli zdravé, a ani ako s nimi bolo zaobchádzané. Táto sladká nevedomosť nás však môže niekedy stáť zdravie. Našťastie, existuje magická marináda, ktorá tieto problémy rieši.

Tajomstvo magickej marinády

Na túto zázračnú marinádu budete potrebovať len tri ingrediencie, ktoré určite nájdete doma: citrón, vodu a soľ. Príprava je jednoduchá:

  1. Vezmite si vodotesný a vzduchotesný sáčok a naplňte ho vodou.
  2. Pridajte soľ.
  3. Rozkrojte citrón a vymačkajte z neho čo najviac šťavy.

Týmto spôsobom máte hotovú základnú marinádu. Teraz môžete začať s prípravou mäsa.

Príprava mäsa

Mäso, napríklad kuracie, dôkladne opláchnite a nakrájajte na kúsky. Marinádu môžete použiť na stehná, prsia, paličky alebo medailóniky. Rovnako dobre môžete použiť aj iné druhy mäsa. Všetky ingrediencie v marináde dobre premiešajte a vložte ich do vodotesného a vzduchotesného sáčku. Potom pridajte mäso, sáčok uzavrite a marinádu s mäsom premiešajte pomocou prstov. Nechajte mäso marinovať cez noc.

Ako marináda funguje

Možno sa pýtate, ako táto marináda z obyčajných ingrediencií dokáže premeniť mäso na bio. Pravdaže, marináda neodstráni podmienky, v ktorých bolo zviera chované. Avšak, magická marináda dokáže eliminovať toxíny a riziko potravinových ochorení. Citrónová šťava má silné antioxidačné a antimikrobiálne účinky a zabraňuje tvorbe toxických zlúčenín pri tepelnom spracovaní mäsa.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané