Biely jogurt k jedlu, ale aj na nakladanie mäsa, alebo ošetrenie popálenín.

Zdieľať
Yogurt
yogurtyogurt

Jogurt vždy bol a stále je veľmi obľúbeným a výživným jedlom snáď v každej domácnosti. Mnoho ľudí ním začína alebo končí svoj deň. Jogurt s ovocím, ovsenými vločkami či medom dodá Vášmu telu dostatok sily a energie. Je to pre telo skvelý začiatok do celého dňa.
Jogurt si môžete dopriať kedykoľvek počas dňa. Tušili ste, že má oveľa viac využitia než len ako jedlo? Jogurt je ohromne praktický a iste si niektorú verziu jeho využitia obľúbite!

1. Jogurt zjemňuje mäso

Tvrdé mäso je napríklad jahňacie. Takéto mäso  zvykne byť tvrdé, ale jogurtová marináda mu dokáže úžasne zjemniť a dodať lahodnú chuť. Najlepšie je použiť polotučný ale môže byť aj plnotučný jogurt, kde nie sú pridané žiadne zbytočné látky, ktoré zvyčajne nahrádzajú tuk.

2. Je tiež skvelý na popáleniny

Pri popálení väčšina z nás uteká do kúpeľne pod vodu či siahame po niečom ľadovom, aby sa popálené miesto upokojilo. Málokto však vie, že na popáleniny pomáha jogurt! Stačí ním potrieť a nechať účinkovať približne desať minút.

3. Kvasí zeleninu

V jogurte sa vyskytujú „lactobacillus“ baktérie, ktoré produkujú kyselinu mliečnu.
Akúkoľvek zeleninu môžeme uchovať tak, že ju naložíme do čistej, vzduchotesnej nádoby,
posypeme nejodizovanou soľou a zalejeme destilovanou vodou. Pre zahájenie kvasenia pridáme srvátku (to vodové, čo vidíme väčšinou na povrchu jogurtov. Najlepšie použiť plnotučný jogurt.)

4. Výroba syra

Z jogurtu môžeme vyrobiť skvelý smotanový syr! Stačí, keď plnotučný jogurt nalejeme do sita, pod ktoré dáme nejakú látku alebo plátno. Umiestnime nad misu a necháme v chladničke jogurt odtekať cez noc, kým nie je jeho konzistencia taká, aká nám vyhovuje.

5. Zjemňuje ruky

Na zvláčnenie a hydratovanie rúk používame rôzne krémy, ktoré obsahujú kyselinu mliečnu. Samozrejme, túto obsahuje aj jogurt, a tak je skvelým a finančne nenáročným hydratačným produktom! Stačí aplikovať rovnako ako krém.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané